Driepinter. Driemanslog.
28.2.03 


Appie jennen[bij Reet]


Polter, 6:42 a.m. | permalink |

27.2.03 


Ssst...

[ ... hij is voor voorlopig af ... ]


Polter, 9:03 p.m. | permalink |

Polter, 8:49 a.m. | permalink |Waarom Margarita niet mocht komen:

Alex
"Ik krijg er altijd zo'n koppijn van!"Dil, 12:02 a.m. | permalink |

26.2.03 


Verzaken? Ik?

Hij bracht U de onvergetelijke serie

Alledaags Surrealisme


Hij overtrof zichzelf met

Keerpunten in de Wereldgeschiedenis


Nu is hij terug met:

B.A. in Utrecht


Polter, 11:49 p.m. | permalink |

25.2.03 
Polter, 3:44 p.m. | permalink |Smoes

Een week geleden hebben de junks die 's nachts de "tuin" van het Nationaal Archief als slaapplaats gebruiken een evolutionaire sprong gemaakt: ze hebben geleerd vuur te gebruiken om zich te warmen. Het gebouw is er wel tegen bestand en ze zitten ver genoeg van de depots af om geen gevaar voor de collectie te vormen, maar de studiezaal grenst aan hun openlucht-openhaard, met gevolg dat er in de studiezaal nu een continue brandlucht hangt. Alsof er iemand pas een stel worsten of paling heeft gerookt.
Alvast een goede smoes om de te verwachten klachten te pareren: het Nationaal Archief gaat nasaal!Polter, 8:44 a.m. | permalink |

24.2.03 


Verzaken (2)

Morgen gaat couw zijn plicht verzaken en vrijdag waarschijnlijk ook. Couw is namelijk nog steeds in Nederland en kan vanavond bij zijn broer even aan de rekenaar dit berichtje typen, maar morgen zit dat er niet in en vrijdag hoogstwaarschijnlijk ook niet. Voor wie niet zonder couw kan, die leest een van de vele berichtjes van afgelopen vrijdag nog maar een keer of kijkt gewoon eens naar oud spul op ouwe koeien, alwaar het er inmiddels al weer veel gebruikersvriendelijker aan toe gaat en niet de hele flap in een keer op je scherm verschijnt en daarbij je rekenaar doet crashen.
Veel plezier, misschien kom ik tussendoor nog eens langs om te lezen en te reageren en anders: tot volgende week!


couw, 8:31 p.m. | permalink |Mijn weekend kon niet stuk...
FC-Utrecht bedankt het publiek na de 1-0 overwinning op Ajax Het programmaboekje van het concert van Cecilia Bartoli in het Concertgebouw te Amsterdam


Dil, 12:46 p.m. | permalink |

22.2.03 


Katerverdrijvertjes


De post hieronder vermeldde het al: Couw is in Nederland. En dat voel je, de andere ochtend...! Maar Couw kwam niet met lege handen en wat-ie voor me bij zich had, zijn prima middeltjes om je weer wat beter te gaan voelen. Zo kater ik lekker uit bij:

Ann Richards with The Bill Marx Trio: Live...At the Losers Mavis Rivers & Red Norvo: We Remember Mildred Bailey

Verder bracht Polter nog iets leuks mee. Naar aanleiding van mijn post over Jon Eardley is-ie in zijn platencollectie gaan duiken en kwam met deze plaat:

Jon Eardley: Jazz from The States


In mijn post vroeg ik me af of Couw deze Jon Eardley zou kennen. Ik hoopte stiekum van niet, maar toch wel dus. Echter de plaat van Polter kende hij niet. Nu blijkt dit ook een zeer obscuur stukje vinyl te zijn (in Japan schijnen ze er 90 euro voor over te hebben...). Couw is bij zijn achterban gaan informeren en daar kwamen heel verrassende dingen aan het licht. Die vader van een Nederlandse voetballer schijnt de vader van Frank Rijkaard te zijn. We zijn er alleen nog niet achter welke van de vier musici op de hoes het is...


Dil, 3:03 p.m. | permalink |Couw in Nederland

Als couw in Nederland is, is het altijd feest...

Dil des avonds Polter des ochtends

Gelukkig is-t-ie er niet zo vaak ;-)


Polter, 12:15 p.m. | permalink |

21.2.03 

Dil, 12:21 p.m. | permalink |Goed nieuws?Polter, 9:54 a.m. | permalink |Ann Telnaes is hard op weg mijn favoriete cartoonist te worden. Wat een stijl!


Polter, 9:21 a.m. | permalink |

20.2.03 


Bonnefanten

Als ik kan loop ik tijdens mijn bezoeken aan Maastricht altijd even rond het Bonnefantenmuseum. Eén van de mooiste musea van ons land, naar mijn bescheiden mening.

Bonnefantenmuseum Maastricht

Wat me in de eerste plaats bevalt is dat dit museum ontworpen is vanuit de functie. De architect Aldo Rossi heeft eerst en vooral een museum ontworpen; de collectie, het tentoonstellen komt op de eerste plaats. Dat vind ik zelf de makke van b.v. het Groningermuseum. De architect stelt zichzelf op de eerste plaats, De functionaliteit komt pas daarna.
In de tweede plaats bevalt me het feit dat je aan het hele gebouw van het museum zo'n beetje de hele architectuurgeschiedenis van de westerse wereld kunt volgen.
De robuuste opbouw doet denken aan de Florentijnse Palazzi. Een eerste laag die als een soort voetstuk dient waarop de rest van het gebouw lijkt te zweven. Het verheft het gebouw tot een hogere status. Romaans van karakter is de massiviteit en de kleine vensters, binnen verwacht je een mystieke atmosfeer. De centrale statige trap is een gotisch element in het ontwerp. De kernruimte van het geheel die de weg wijst naar het hogere; daar beginnen de expositieruimtes.

Bonnenfantenmuseum, trap Coventry, middenschip

Bij de koepel aan de achterzijde heb ik altijd twee associaties. De eerste is die van de startraket van de spaceshuttle met de beide smalle brandstoftanks aan weerszijde. Door de hoge trommel onder de koepel, waardoor deze werkelijk de vorm van een raket gaat krijgen, lijkt het alsof hij zich elk moment van de aarde kan gaan verheffen.
De tweede associatie is die met de Domkoepel in Florence. Rossi is er duidelijk door geïnspireerd. Hij bouwt hem practisch na, inclusief de in het oog springende ribben. Het materiaal waaruit de dakbedekking bestaat geeft er desalniettemin een modern uiterlijk aan.

Bonnefantenmuseum, koepel Spaceshuttle
Brunelleschi, koepel van de Dom te Florence Bonnefantenmuseum, koepel

Het middelste gedeelte van het gebouw is als het middenschip van een gotische kathedraal, compleet met steunberen.

Bonnefantenmuseum, steunberen
Cambridge, steunberen

Dit zijn slechts enkele facetten aan het Bonnefantenmuseum waar Aldo Rossi laat zien dat hij zijn klassiekers kent. Je mag het eclecticistisch noemen, sommigen vinden het op plagiaat lijken. Ik ben het daar niet mee eens. Het geheel is duidelijk een modern gebouw. Er zijn verwijzingen naar een gotisch voorbeeld, een renaissancevoorbeeld e.d. maar het IS geen gotisch gebouw of een renaissancegebouw. Het heeft een geheel eigen identiteit. En ik geniet telkens weer als ik er ben.

De foto's zijn klikbaar voor vergrotingen


Dil, 10:39 p.m. | permalink |Verzaken

Omdat ik morgen mijn plicht ga verzaken en ik dat nu al weet, bied ik hiervoor bij voorbaat mijn excuses aan. Ik denk dat mijn mede-pinters me deze schande wel kunnen vergeven of dat anders wel zullen doen als ik morgen avond mijn tas uitpak. Morgen ben ik namelijk op reis en hoop ik 's avonds het pinter-hol te bereiken om het daar onderling maar eens over algemene normen van fatsoen en betamelijkheid te hebben onder het genot van enige alcoholische versnaperingen. Omdat het dan weer gedaan is met de rust en de heren mede-pinters ook alweer een jaartje ouder worden speciaal voor hen een rustgevend plaatje. De muziek moeten ze er zelf maar bij bedenken, daarover krijg ik anders toch alleen maar weer klachten.couw, 6:17 p.m. | permalink |Joschka's 5%

Die Zeit is een goeie krant. Dat mag ook best alstie maar een keer per week uitkomt. Dan heb je tijd genoeg om na te denken voordat je schrijft. Of om belangrijke mensen op te zoeken voor een vraaggesprek. Deze keer was Joschka Fischer aan de beurt. In het interview dat Matthias Naß en Gunter Hofmann met Fischer voerden, laat deze centrale figuur in de huidige twist tussen Europa en Amerika zich uit over oorlog, vrede, Irak, Amerika en een verenigd Europa. Allemaal heel interessant om te lezen, ook al omdat Joschka een man van de duidelijke woorden is -- zonder daarbij in de val te lopen die het populisme stelt. Het laatste deel van het interview geeft de basis instelling van Fischer uitermate goed weer:(hoewel ik hier zou mogen aanhalen [klein illustratief deel van het geheel] kies ik toch voor de "scan"-optie, is wel zo mooi)

Karl Popper zou trots geweest zijn op zo'n minister. Niet alleen schuwt Joschka politiek geblabla, ook is zijn overtuiging over hoe je de problemen het beste op kunt lossen erg Popperiaans. Fischer legt zich vast op de minderheids- positie. Omdat daar naar zijn overtuiging een morele waarheid in schuilt. En als niemand anders zich daar een donder om scheert, nou dan doet Joschka het wel effe. Alleen door in een discussie alle opties open te laten en tot op de bodem uit te putten kan de waarheid of in dit geval de moreel beste handeling worden gevonden. Hier spreekt een kritische geest in de grote Europese traditie.
De opmerking van Fischer is er een die door haar positieve karakter ware hoop uitstraalt. Hoop omdat hier een Duitse minister aan het woord is en de wereld zo laat zien dat je wel degelijk iets van de Amerikanen kan leren, zoals de Duitse maatschappij het in de afgelopen 60 jaar heeft gedaan. En hoop omdat er ook "daarboven" nog steeds verdomd intelligente mensen zitten die als ze al niet de wereld kunnen veranderen dan toch ons een toekomst lijken te kunnen beloven.
Ga zo door Joschka, van mij mag je nog heel lang blijven.

Lees hier het complete interview


couw, 12:59 p.m. | permalink |Wat doet Captain Kirk in Noord Korea?Vandaag ook in Die Zeit een afbeelding van een Noord Koreaanse anti-Amerikaanse propaganda poster. De afbeelding slingert schreeuwend de boodschap naar eenieders hoofd: "We zullen ze krijgen die gemenerds met hun bommen! En daar hebben we helemaal niet veel voor nodig. Gewoon een beetje dreigen met de kolf van het geweer is al genoeg om die schijtlaarzen in de broek te laten pissen!" Beetje opbeurende rode kleurtjes erbij, een paar infantiel getekende kruisraketten en hup de poster kan in meer dan levensgroot formaat aan de pui van elk hoekhuis opgehangen worden.
Het enige wat ik me afvraag is wat Captain Kirk in een Noord Koreaans leger uniform doet. Highly illogical...


couw, 10:50 a.m. | permalink |Héél Gallie...?Nee, Gallie juist niet! Deze prachtige foto van John Schults (Reuters) vond ik vandaag in Die Zeit


couw, 10:38 a.m. | permalink |Op zoek naar een rokend geweertjePolter, 9:55 a.m. | permalink |Spelletje?

Oude wijn in nieuwe zak.Polter, 8:38 a.m. | permalink |

19.2.03 


Keerpunten in de Wereldgeschiedenis (8)

19 februari 2003

Polter komt er achter dat hij op 18 februari het absolute Keerpunt uit de Wereldgeschiedenis heeft gemist:

de geboorte van Yoko Ono (18 februari 1933) [dzing-boem! retteketet!]

Sodeju!


Polter, 11:25 p.m. | permalink |Opletten geblazen!

ik heb het tegen jou, couw!


Polter, 10:46 p.m. | permalink |Planning

Hoewel ik normaliter op woensdagen niet werk, hees ik me vanochtend om acht uur uit bed om mijn baas te vervangen. In Rotterdam was er een bijeenkomst over de (moeizame) invoering van de Archiefkaart en de baas moest op het zelfde tijdstip voor controle naar de oogchirurg. Allerlei a-sociale types liepen en fietsten me dusdanig voor de voeten (waar komt dat toch vandaan, dat zich alleen-op-de-wereld wanen?), dat er bij aankomst op Utrecht CS nog slechts een schijntje van mijn toch al middelmatige humeur over was. In de trein rende tot overmaat van ramp een 'schatttig' meisje van hooguit drie jaar van hot naar her, luidkeels aangemoedigd door haar moeder, terwijl het kind met een volume een misthoorn waardig alles bij elkaar schreeuwde. Over de vergadering wil ik alleen kwijt dat het lang geleden is dat ik zo duidelijk mijn boosheid om getoond onbenul heb laten blijken. Veel vrolijker werd ik er in ieder geval niet van.
Gelukkig volgde daarna - naast het prachtige zonnige weer - snel de remedie tegen mijn humeurigheid: samen met Lx naar de fietsvakantiewinkel in Woerden om een V A K A N T I E (jawel!) te boeken.
Waar dat heen gaat? Dat merkt u vanzelf. Eerst zult u mij van 23 juni t/m 15 juli moeten missen :-P~Polter, 9:57 p.m. | permalink |

18.2.03 
Polter, 5:42 p.m. | permalink |Niks pest!

30 exemplaren pestvogels


Een week of twee geleden bracht ik hier de melding van drie pestvogels die bij het station van Greifswald in de winterzon hun prachtige verenkleed toonden. Helaas waren die drie er zeer op verbeten onderweg te zijn en kon ik er geen plaatje van schieten. Vanmorgen had ik nogmaals en meer geluk. Nu zaten er maar liefst drie-en-dertig van deze fantastisch mooie beestjes naast het station in de bomen. En dat hoewel het weer helemaal niet zo mooi was (de enige domper). Met de camera in de aanslag ben ik voorzichtig op en neer geslopen om de niet overdreven schuwe beestjes te fotograferen en hoewel het geen hoogstaande kwaliteitsprenten zijn geworden zijn de gevederde vrienden toch herkenbaar op de gevoelige chip gekomen. En dat is dan toch weer een goed begin van de dag.
Nog drie plaatjes: 1, 2, 3.


couw, 12:56 p.m. | permalink |White House

achtergrondje :-)


Polter, 11:36 a.m. | permalink |Haloscan

Server Work in progress
We're doing some work on the server and will have the site restored soon. Thanks for your patience.

Update We have found that the cause of the recent problems with the service were caused by a hardware failure in the database server. We are working to replace that server completely but in the meantime we have a backup loaded. No comments have been lost but we have temporarily disabled the posting of comments to the server until we have the database server replaced. Everything should be resolved and running by Tuesday at the latest. Sorry about the problems and thanks for your patience as we resolve this matter.


Nog even geduld dus ;-)

Update: het duurt natuurlijk nog wel even voordat voor de Merikanen de woensdag aangebroken is :-(Polter, 10:42 a.m. | permalink |

17.2.03 
Polter, 8:08 p.m. | permalink |Polter probeert te luisteren:

Prokofiev: Violin Concertos 1 & 2 / Bell, Dutoit

probeert, want het is hier weer veel te druk om rustig met een koptelefoon
op je harses door te kunnen werken.

[Update: het is toch nog gelukt!]


Polter, 2:23 p.m. | permalink |Verzaakt

en waar was u?

Vanwege belangrijker bezigheden heb ik afgelopen zaterdag voor het eerst mijn plicht alhier verzaakt.
Ik vond het belangrijker duidelijk voor mijn mening uit te komen - net als 1,17 promille van de wereldbevolking - dan om een logje bij te werken :-)

[Dil verdiende 2000 zweepslagen met het vernietigen van deze post, die ik zondag 16-02 plaatste]Polter, 11:49 a.m. | permalink |Logperikelen

1. haloscan ligt eruit; alles wat je als reageersel wilt posten gaat tot nader order VERLOREN. Let op de melding in het reageerschermpje boven het plaatje!
2. ik heb even als "webmaster" ingegrepen om Dil's door HTML niet te begrijpen typfout ( a href=' ipv a href=" ) te verbeteren :-)
3. Dil kan van mij heel veel zweepslagen verwachten, omdat-ie mijn post van 16-2 ("Verzaakt") heeft vernietigd :-[
4. en omdat haloscan kapot is:

    - het artikel dat couw postte is absoluut briljant. Lezen die 14 kantjes; ik kan me niet heugen zo'n goede analyse gelezen te hebben.

    - misschien kent couw Jon Eardley niet; ik wel: enige jaren geleden kocht ik zijn Jazz from the States (door het orkest van Jon Eardley) (B-R Nigram 2029) om de hoes [:-)] - bleek hele leuke vlotte bop te zijn, én een verzamelbare LP... Kom maar eens luisteren, Dil.


Polter, 11:21 a.m. | permalink |


Dil, 10:16 a.m. | permalink |Dil luistert:

Jon Eardley: The Jon Eardley Seven

(Zou Couw dít kennen?...)


Dil, 12:51 a.m. | permalink |Maan

MaanDil, 12:50 a.m. | permalink |

16.2.03 


Voor Polter....;-)

De ZweepDil, 2:03 p.m. | permalink |

14.2.03 
print out 14 blz.


couw, 4:07 p.m. | permalink |Valentpijnlijk

Eigenlijk is het concept Valentijnsdag op zich al pijnlijk genoeg, maar als je dan ook nog een kaartje uit deze collectie krijgt, dan zou je toch echt ook aan andere, meer algemene concepten kunnen gaan twijfelen...
nog een kandidaat en nog een


couw, 2:52 p.m. | permalink |El Moshe Loco - Hey Gringo!

El Moshe Loco - Hey GringoOmdat dil er al meermaals om heeft gevraagd en omdat altijd maar artistieke plaatjes ook niet leuk gevonden wordt, begint couw vandaag zijn cyclus over de obscure werken van El Moshe Loco. Over de artiest weten zelfs de best geinformeerde muziek critici niet veel, behalve dat hij ook bekend is onder de naam Moshe Joep. Wat dat betreft staat hij op een lijn met andere grote maar onbekend gebleven musici als Marvin Pontiac en Xero Slingsby.
Wanneer Moshe Joep geboren is weet niemand precies. Musici die met hem hebben samengewerkt zijn grotendeels onbekend gebleven en zij die wel enige beroemdheid hebben genoten -- gedacht zij aan bassist Bruur Gijs, gitarist Groote Gruune en slagwerker Couw (geen relatie) -- hullen zich in stilzwijgen. Hoe onbekend zijn muzikale output ook gebleven mag zijn, de controversiele muziek van Moshe Joep en de sprekende ontwerpen van zijn platenhoezen hebben een diepe indruk op de gehele muziekindustrie gehad.
Zo wordt gefluisterd dat de hoes van Moshe Loco's debut album Hey Gringo model heeft gestaan voor het latere ontwerp van Tres Hombres, het album dat ZZ Top tot serieus te nemen band maakte. Ook muzikaal schijnt Moshe Joep hier de ontwikkelingen vooruit geweest te zijn. Met zijn nummer One minute of Flamenco bewees hij dat humor en goed gitaarspel prima samengaan. Hetgeen naar verluid voor Frank Zappa het laatste nodige zetje was om zijn ideeen aan het grote publiek te presenteren.
Wanneer men het debut album Hey Gringo voor de eerste maal hoort, lijkt de muziek een willekeurig samenraapsel van spaans en mexikaans klinkende melodien en somtijds grof, somtijds gevoelig gitaarspel en onzinnige, edoch grappige teksten. Bij herhaald luisteren vallen het verfijnde karakter van de muziekkeuze en de subtiele arrangementen op. Moshe Joep speelt met de gevestigde orde door een geheel nieuw verwachtingspatroon te scheppen. In latere albums zou hij zichzelf niet alleen in zijn stilistische veelzijdigheid maar ook door zijn instrumentale virtuositeit blijven herdefinieren.


One Minute of Flamenco is o.a. ook door dit album bekend geworden


couw, 11:37 a.m. | permalink |Polter leest

So off we went to Atlanta. There was a curious object stuck by means of a suction cup to the glove compartment in front of me, I remember. Coming out of the cup and aimed at my breastbone was what looked like about a foot of green garden hose. At the end of the shaft was a white plastic wheel the size of a dinner plate. Once we got going, the wheel began to hypnotize me, bobbing up and down when we went over bumps, swaying this way and then that way as we went around curves.
So I asked about it. It was a toy steering wheel, it turned out. Lawes [the driver] had a seven-year-old son he sometimes took with him on trips. The little boy could pretend to be steering the limousine with the plastic wheel. There had been no such toy when my own son was little. Then again, he wouldn't have enjoyed it much. Even at seven, young Walter hated to go anywhere with his mother and me.
I said it was a clever toy.
Lawes said it could be an exciting one, too, especially if the person with the real steering wheel was drunk and having close shaves with oncoming trucks and sideswiping parked cars and so on. He said that the President of the United States ought to be given a wheel like that at his inauguration, to remind him and everybody else that all he could do was pretend to steer.

[Kurt Vonnegut - Jailbird (1979)]


Polter, 10:07 a.m. | permalink |

Polter, 9:26 a.m. | permalink |

13.2.03 


Gulf War 2 (aka World War 2.5)couw, 4:04 p.m. | permalink |Voor Polter
strip van Mr.T. stoelontwerp van Mr.T.
kussen met de naam van Mr.T. Mr.T. als stuk zeep aan een touwtje

Behalve de gewone foto's van Mr.T. kom je de vreemdste zaken tegen op het internet. Natuurlijk de stripfiguurtjes van de held (linksboven), maar ook stoelontwerpen (rechtsboven). Er is zelfs een kussen dat naar hem genoemd is (linksonder). Na mijn speurtocht kon ik gelukkig ook mijn handen wassen (rechtsonder).
Met internet gaat er iedere keer weer een wereld voor me open...


Dil, 12:36 p.m. | permalink |Melodia

Je hoeft maar een balletje op te gooien en couw weet als goede verstaander wat hem te doen staat. Hieronder dus de hoezen van de Melodia platen in couw's collectie. Ik vind hetzelf nogal meevallen met de schoonheid. Amiga's waren mooier.
couw, 12:10 p.m. | permalink |

Polter, 9:09 a.m. | permalink |

12.2.03 


B.A.

Zonstraat Zonstraat Zonstraat
Tolsteegsingel hoek Kromme Rijn
Rooseveltlaan (onder de Galecopper Brug) 24 Oktober Plein

Er loopt in Utrecht iemand rond die de lantaarnpalen, bushokjes en electriciteitskastjes opsiert met afbeeldingen van Mr. T. (bij velen beter bekend als B.A. Baracus).
Ik raak er compleet door gefascineerd; wordt aldus vervolgd.


Polter, 9:02 p.m. | permalink |

     DRIEPINTER     

DriemanslogUitgangspunten

1. Dit log gaat niet noodzakelijkerwijs over bier en/of melk
2. Elke logger post wanneer het hem uitkomt
3. Noch op het aantal posts, noch op het tijdstip van posten is een beperking van kracht
4. Niemand grijpt in in andermans postings
5. Algemene normen van fatsoen en betamelijkheid (onderling te bepalen onder het genot van enige alcoholische versnaperingen) worden in acht genomen

LINKSDilPolterLinkgeest


ARCHIEF

 
Top Weblog Commenting by HaloScan.com