Driepinter. Driemanslog.
30.4.04 


couw koopt, couw luistert

Deze keer kocht couw niet bij de MmdS&d2eHPz, maar in een uitdragerij in Stralsund, zo'n winkel waar ze van alles hebben wat eigenlijk niemand wil hebben op de een of andere gek na dan. Onder andere ook een hoekje met een paar platen. De meeste platen had ik al wel eerder gezien, het is toch altijd weer dezelfde muk. Toch stonden er ook een paar tussen die ik voor de eerste keer tegenkwam. Een daarvan was een ouwe Amiga LP van Alfons Wonneberg, "Immer auf Achse" (altijd onderweg) getiteld. Leuke hoes, met een bandje en een busje en veel vriendelijk geglimlach. Meenemen die hap, is wel niet onder het "Amiga Jazz" label uitgebracht, maar belooft toch wel wat met deze instrumentatie en het geleuter achterop. Belangrijk bandje als je alles moet geloven wat daar staat. Zijn overal al geweest die jongens, overal lof, eer en prijzen en zelfs de Erich Weinert Medaille, de kunstprijs van de FDJ wisten zij in de wacht te slepen. Hup in de tas.

Thuisgekomen meteen maar opgezet. In één woord: geweldig!. In meer dan één woord: wat een rare, eclectische muziek. Waar halen ze het vandaan? Het doet me bij tijd en wijle denken aan de muziek bij de Tsjechische sprookjesfilms uit langvervlogen oostbloktijden. Absoluut van de pot gerukt maar wel populair. Alles zit erin: oosteuropese volksmuziek, Ennio Morricone gitaartjes (waar de Shadows een puntje aan kunnen zuigen), een melodica (blaasaccordion), eenzame Mexicanen die met hun trompet op de stadsmuur staand de ondergaande zon een loflied strijken, onverstaanbare tussenroepen, dierengeluiden, en een kompleet doorgedraaid orgel. Maar ook: basloopjes, zo gejat bij Roy Orbison of Bert Kaempfert en spekgladde arrangementen die James Last doen verbleken. Dat laatste mag eng klinken maar hier is het slechts een van de vele elementen in een absurde, doorgedraaide mix van stijlen en instrumenten.

Couw vindt het fantastisch, de lezertjes ook?

EDIT, link gerepareerd en er meteen maar een hoop bijgedaan.
Karapus (630Kb);
Schischko (760Kb);
Garofitza (960Kb);
Mars (1,1Mb);
Abends in Warschau (550Kb);
Karawane (910Kb);
Ukraine (540Kb);
Dschargach zurchen (890Kb);


couw, 4:19 p.m. | permalink |

29.4.04 


Nieuw

't Zijn weer bijna de meidagen. En zo houd je herinnering levend.
(En leren zij die aanleidingloos maar om "respect" schreeuwen hoe je dat verdient.)


Polter, 4:13 p.m. | permalink |

28.4.04 


Wel godverdomme...

In 2001 stuurde ik een brief aan de pastoor van de pastorie waar ik in 1972 gedoopt was. Met het verzoek of-ie me volgens de regels van het canonieke recht uit wou schrijven. Twee weken later kreeg ik een keurige zakelijke brief terug waarin me werd medegedeeld dat ik officieel geëxcommuniceerd was.
Prima - precies wat ik op het oog had.

Wat schetst vandaag mijn verbazing: ligt er een brief van het lokale filiaal van die apenclub op de deurmat waarin wordt beweerd dat uit hun mooie o zo nieuwe interkerkelijk ledenadministratiesysteem blijkt dat ik lid ben van hun blindemansvereniging! Ik weet het, ik weet het, ik moet rustig blijven en netjes een briefje schrijven met het verzoek mijn gegevens alsnog te schrappen, alles op een vriendelijke toon, maar van binnen ben ik LAAIEND.

Godverdomde klererelioten!

afterthought:
overigens is het natuurlijk wel weer een puik systeem om lijstjes
van in een volgende oorlog direct om zeep te helpen sujetten mee op te stellen


Polter, 6:48 p.m. | permalink |Steeds meer lekken...
Dil, 5:48 p.m. | permalink |

27.4.04 


Anachronisme

Dinsdagavond: studiezaaldienst. Meteen bij de eerste vraag is het raak:

"Meneer, waar vind ik een foto van dit VOC-schip uit 1765?"


Polter, 5:31 p.m. | permalink |Verkeer in Duitsland (2)

Ruim een jaar geleden schreef ik over de soms belachelijke verkeersborden in Duitsland. Het blijft een avontuur. Nu wijdt Der Spiegel aandacht aan het fenomeen.

Couw's "raar bord" steekt maar bleekjes af tegenover de absolute winnaar van de verwarrende borden. Ik beloof dat ik de ogen open zal houden.couw's "raar bord" en de absolute winnaarcouw, 3:35 p.m. | permalink |

26.4.04 


The vice-president speeches

The Second Amendment to the Constitution clearly states that "the right of the people to keep and bear arms, shall not be infringed." And by "arms," our musket-wielding founding fathers clearly envisioned today's AK-47's and UZI's, just as they also envisioned tomorrow's home anthrax mortars, personal nuke grenades, and minivan-mounted laser death rays. President Bush and I understand that, which is why you can count on us – unlike John Kerry –to preserve your right to be armed to your remaining teeth.Polter, 12:48 p.m. | permalink |Polter studentenschepper

"Vanwege omvangrijke werkzaamheden aan het wisselcomplex aan de zuidzijde van station Utrecht Centraal is het aantal perrons dat voor reizigers gebruikt kan worden beperkt. Wij moeten daarom even geduld hebben tot deze trein aan de beurt is."

Ik had het al eerder gemerkt: de hele afgelopen week deed de NS de oude tijden van de spoorchaos van twee jaar geleden volledig herleven. Als treinforens met ervaring ben ik heel wat van de NS gewend, maar toch was mijn humeur danig verpest nadat ik gisterenavond 20 minuten onvrijwillig vastgehouden werd in een trein die nota bene op een steenworp van mijn eindstation tot stilstand was gekomen. Dat de trein bij vertrek al meer dan een kwartier vertraging had, hielp ook niet erg mee aan het in stand houden van mijn toch zo goede zin.

Maar mijn fiets was weer niet gestolen en het was rustig in de stad. Om de frustratie uit mijn hoofd te krijgen zette ik er een flink tempo in. Vooral op de Nieuwe gracht, waar het wegdek in twee verschillend bestrate stroken is ingedeeld, ging het lekker hard. De streep die daar voor stoep moet doorgaan, bestaat uit kleine bakstenen die in een recht verband gelegd zijn, een soort horizontale muur. Het eigenlijke rijwegdek is van grotere bakstenen in visgraatverband - wat veel meer wrijving geeft en waar je dus niet zo hard door kan racen. Het moge duidelijk zijn: ik vloog met een noodgang over het deel dat als stoep dienst doet. En dat dan ook nog zonder licht (want ja, de lampjes had ik, in de veronderstelling dat ik ruim voor het donker thuis zou zijn, niet bij me gestoken).

Nog navloekend op de nationale trots zag ik opeens uit mijn ooghoek van rechts een vlek met hoge snelheid het eind van de Catharijnesteeg naderen. Alleen een poging achter dit figuur langs te stunten had een botsing kunnen voorkomen - de tegenligger gaf zelf nog extra kracht om voor mij langs te komen - maar op het laatste moment bemerkte ik een stevige stenen paal die me op zijn minst een paar gekneusde ribben zou hebben opgeleverd. Vliegensvlug schoot er "loslaten en ontspannen" door mijn hoofd, wat ik terstond deed. BOEM!

Ik vloog rechtstandig van mijn fiets, landde op beide voeten en rende als in een tekenfilm een stukje door. Achter me lag een fiets in de kreukels, met een jongeman een paar meter ervandaan staand, verbaasd.

Lacherig van de schrik maakten we kennis en informeerden wederzijds of we nog helemaal heel waren. We mankeerden gelukkig beiden niets, mijn fiets - het oerdegelijke product van de in elkaar geknutselde resten van allerlei wrakken - had geen krasje, maar zijn achterwiel was compleet krakeling.

In alle rust overlegden we wat de verkeersregels waren, wie er voorang had en wie er fout was: we hadden beide geen licht aan, hij kwam uit een miniem steegje, maar wel van rechts. Ik was het met hem eens dat het mijn schuld was - vooral ook omdat ik er met mijn hoofd niet bij was en als een dolleman naar huis racete. We wisselden adressen uit, ik vroeg zijn gironummer en we spraken een bedrag af.

Voordat ik weer op mijn fiets stapte plopte er een zin in mijn hoofd, die ik er meteen ook hardop uitflapte: "If a body meet a body, coming through the rye." Geen idee waar dat nou weer vandaan kwam.

"Dat liedje ken ik niet." was het antwoord. En weg was-ie.Polter, 11:49 a.m. | permalink |

23.4.04 


Help de Nigeriaan en wordt er rijk bij

Dr. Bakare Tunde (National Space Research and Development Agency (NASRDA))

To: xxx
From: anonymous@remailer.hastio.org
Date: 15 Apr 2004 09:05:43 -0000
Subject: Nigerian Astronaut Wants To Come Home

Dr. Bakare Tunde
Astronautics Project Manager
National Space Research and Development Agency (NASRDA)
Plot 555 Misau Street
PMB 437 Garki, Abuja, FCT
NIGERIA

Dear Sir,

REQUEST FOR ASSISTANCE-STRICTLY CONFIDENTIAL

I am Dr. Bakare Tunde, the cousin of Nigerian Astronaut, Air Force Major Abacha Tunde. He was the first African in space when he made a secret flight to the Salyut 6 space station in 1979. He was on a later Soviet spaceflight, Soyuz T-16Z to the secret Soviet military space station Salyut 8T in 1989. He was stranded there in 1990 when the Soviet Union was dissolved. His other Soviet crew members returned to earth on the Soyuz T-16Z, but his place was taken up by return cargo. There have been occasional Progrez supply flights to keep him going since that time. He is in good humor, but wants to come home.

In the 14-years since he has been on the station, he has accumulated flight pay and interest amounting to almost $ 15,000,000 American Dollars. This is held in a trust at the Lagos National Savings and Trust Association. If we can obtain access to this money, we can place a down payment with the Russian Space Authorities for a Soyuz return flight to bring him back to Earth. I am told this will cost $ 3,000,000 American Dollars. In order to access the his trust fund we need your assistance.

Consequently, my colleagues and I are willing to transfer the total amount to your account for subsequent disbursement, since we as civil servants are prohibited by the Code of Conduct Bureau (Civil Service Laws) from opening and/ or operating foreign accounts in our names.

Needless to say, the trust reposed on you at this juncture is enormous. In return, we have agreed to offer you 20 percent of the transferred sum, while 10 percent shall be set aside for incidental expenses (internal and external) between the parties in the course of the transaction. You will be mandated to remit the balance 70 percent to other accounts in due course.

Kindly expedite action as we are behind schedule to enable us include downpayment in this financial quarter.

Please acknowledge the receipt of this message via my direct number 234 (0) 9-234-2220 only.

Yours Sincerely,

Dr. Bakare Tunde
Astronautics Project Manager
mailto:tip@nasrda.gov.ng
http://www.nasrda.gov.ng/couw, 1:05 p.m. | permalink |Whisky en kunst

Wegens de inmiddels bekende whiskybeurs in Duitsland, alwaar ik mijn werk uit Schotland zal exposeren, ben ik vanaf vandaag tot en met zondag afwezig. Ik vertrouw erop dat de mannen C en P mijn zaterdagse bijdrage naar ieders genoegen zullen invullen....


Dil, 12:51 a.m. | permalink |Dark water (2)

Al jaren is mijn collega Ellen Menschaar gefascineerd door biologie, vooral die oude platenboeken met dieren, schelpen, insekten enzo vindt ze prachtig. Dat deze interesse zijn weerslag heeft in haar werk moge duidelijk zijn getuige dit schilderij dat ik vandaag in haar atelier zag hangen. Ik moest meteen aan deze post van Couw denken...

Ellen Menschaar, zeedieren, acryl op doekDil, 12:46 a.m. | permalink |Gouden molen

Het was begin van de avond zo'n mooi licht dat deze molen in Utrecht van goud leek. Ik moest er een fotootje van maken...

Gouden molen (Utrecht)Dil, 12:33 a.m. | permalink |

22.4.04 


Nederland weer asocialer

In de NRC van vandaag:


Gemeenten gaan alleen nog de inburgeringcursussen betalen voor allochtone vrouwen die hier al verblijven. Andere migranten, ook werkloze, moeten zelf de verplichte inburgering betalen.

Wel kunnen armlastige migranten hiervoor een lening van de gemeente krijgen. Ook houden gemeenten deels de controle over de inburgering van migranten. Dat is vorige week afgesproken in een overleg met minister Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). De plannen maken deel uit van de Contourennota Herziening van het Inburgeringsstelsel, dat het kabinet morgen bespreekt.

Verdonk wilde de verantwoordelijkheid voor de inburgering aanvankelijk volledig bij de migranten zelf leggen. Dat gold zowel voor nieuwkomers als voor oudkomers allochtonen die hier al langer verblijven maar nog niet zijn ingeburgerd. Nu zijn alleen nieuwkomers verplicht in te burgeren.

De VNG noemde de voorstellen vorige maand ,,riskant''. Ze vindt dat de organisatie en de regie voor de integratie van migranten bij de gemeenten moet blijven. Dat is zeker in het belang van migranten die laag zijn opgeleid en over weinig inkomen beschikken. Deze kunnen daardoor hun weg naar een goede inburgeringscursus moeilijk vinden, aldus de VNG. Ze kreeg daarbij de steun van staatssecretaris Rutte (Sociale Zaken en Werkgelegenheid, VVD). Die wil dat gemeenten er op toezien dat de taallessen gecombineerd kunnen worden met het zoeken naar werk. Dat werklozen wel zelf voor hun inburgeringskosten moeten opdraaien, heeft zijn instemming.

In het overleg vorige week van Verdonk met de VNG is afgesproken dat de gemeenten het voortouw houden bij het eerste zogeheten intakegesprek voor de inburgering van zowel nieuw- als oudkomers. Ook houden ze de voortgang van de inburgering van alle migranten bij.

Verdonk wil wat de financiering betreft slechts een uitzondering maken voor allochtone vrouwen die hier al verblijven omdat deze in het algemeen niet over een eigen inkomen beschikken. Gemeenten moeten hun inburgeringscursus zowel gaan inkopen als betalen. Dat past in het bredere plan van de regering om de integratie van juist deze groep extra aan te moedigen.Dit soort beleid smaakt mij meer en meer naar xenofobie. OK, ik vind het prima dat mensen zelf bijdragen, maar zesduizend euro zelf ophoesten? Mijn hemel... In een beetje liberaal-sociale samenleving doe je dit soort dingen samen - en draag je dus ook samen de lasten.

Het devies van het huidige kabinet, de tweede kamer en de meerderheid van de Nederlandse bevolking blijkt echter anders: Hoger die hekken jongens, hoger - zodat ik er straks als het echt onleefbaar is geworden ook niet meer uitkan.Polter, 11:15 p.m. | permalink |

Polter, 9:11 a.m. | permalink |

21.4.04 


K..dag

En dan kom je thuis en dan val je midden in een televisieprogramma dat heet Dolcevita. Nou, als het leven er zo uitziet, geef mij die pil van Drion dan maar.... Het kippenhokgehalte stijgt gestaag!


Dil, 6:55 p.m. | permalink |Geen Commentaar (2)

Vandaag heb ik ook geen commentaar; wat een k..dag!


Dil, 6:44 p.m. | permalink |Geen Commentaar


klik op het plaatje voor een onvergetelijke belevenis


couw, 1:45 p.m. | permalink |Leofoto van z'n bruur bij polter


couw, 1:15 p.m. | permalink |

20.4.04 


Zuignap from Outer Space

De lezertjes die bij het Klopgeest Fotolog plaatjes kijken zullen zich vast afvragen wat dat voor een vieze "zuignap" is die polter ons aldaar presenteert.
Ik wist het ook niet, maar couw is de beroerdste niet en heeft een flinke google speuractie op touw gezet. Het blijkt dat de zuignap oorspronkelijk niet van deze wereld is. Slimme wetenschappers proberen ons een oor aan te naaien en willen ons doens geloven dat het een of ander zeebeest is, een soort bloedzuiger. Mooi niet dus! In werkelijkheid is het de voedselbuis van een vieze buitenaardse engerd. In de jaren vijftig speelde deze engerd in een aantal films mee.
Er is niemand die nu nog te overtuigen is dat het niet allemaal gespeeld en nagemaakt was, maar vertel me dan maar eens hoe men in die tijd zulke fantastische filmeffecten in elkaar wist te flansen als het om dit monster ging en de rest er zo vreselijk amateuristisch uitzag.couw, 6:00 p.m. | permalink |Handig!

Voor de ingang van het Nationaal Archief staat een grote zwarte Mercedes geparkeerd. Het nummerbord draagt een CD-nummer: Corps Diplomatique. Naar het schijnt is de Jemenitische ambassadeur op bezoek om wat oude plaatjes van Jemen te bekijken.
De achterbank van de diplomatenbolide heeft een bijzonder makkelijk gadget: halverwege de bank, tussen de passagiers, zit een met donker hout en gouden krullen omlijst paneel met daarin een gleuf waar tissues uit steken - een geïntegreerde privé-doekjesdoos voor de passagiers.

Misschien een tip voor David Beckham?Polter, 2:18 p.m. | permalink |Die goede oude Rooms(ch)e tijd


Ook het KDC heeft nu haar foto's en beeldmateriaal online beschikbaar gesteld: katholiek leven in beeld, te vinden via de geweldige site het geheugen van Nederland. Zoeken en kijken maar!


Polter, 12:18 p.m. | permalink |Rust

Kunnen we het Koninklijk Huis niet eens met rust laten? Krijgen we tenminste zendtijd vrij voor echte programma's...


Dil, 10:03 a.m. | permalink |

19.4.04 
couw, 8:59 p.m. | permalink |'Het door zijn gedrag doen blijken van eerbied, hetzij in een gezagsverhouding, hetzij als (uiting) van een gevoel van hoogachting of waardering op grond van prestatie of zedelijke kwaliteit'

Waar vind je het nog? De teneur van dit stukje is me uit het hart gegrepen. Let wel: het gaat me niet zo zeer om de personen in het stukje, het gaat me om de boodschap ervan.


Dil, 2:06 p.m. | permalink |

17.4.04 


Genieten van het weer

Vandaag was het een wel heel fraaie dag. Genieten geblazen en er maar eens op uitgetrokken. Een mooie fietstocht van zo'n 125 km. vanuit Twello langs de IJssel naar de Posbank en weer terug.

fietsen over de Posbank

Fantastisch als je daar de reeen voor je ziet oversteken. En we waren niet eens zo gek vroeg...

reeen bij de Posbank

Nu smaakt zo'n "Couwbiertje" extra lekker!!


Dil, 4:35 p.m. | permalink |

16.4.04 


couw drinktmjam mjam mjam lekker


couw, 9:33 p.m. | permalink |Couw krijgt zijn zin....

Sorry, jongens en meisjes, mijn hoofd staat ergens anders naar. Druk met de laatste perikelen van de eindexamens voor mijn vak (o.a. een fraudegeval) en druk met de voorbereidingen voor de Whiskyfair in Limburg (Duitsland).


Dil, 3:14 p.m. | permalink |

15.4.04 


Hips!Polter, 4:26 p.m. | permalink |Keerpunten in de Wereldgeschiedenis (18)

15 april 1955De eerste Mc Donalds-franchise opent haar deuren in Chicago.
In de vijftig jaar daarna ontpopt het Evil Empire zich tot 's werelds grootste vervetter - en daar kan geen enkele salade iets aan af doen.


Polter, 3:29 p.m. | permalink |

14.4.04 


Tony really must try hardercouw, 9:27 p.m. | permalink |Normen & waarden

Tien geboden? Elf geboden!


Polter, 7:16 p.m. | permalink |

13.4.04 


Dark Water

In het Stralsunder Meeresmuseum vind je een wand met kijkgaatjes waardoor je de wondere wereld van de diepzee kunt bewonderen. Zo zwart als de nacht met af en toe een fluorescerend visje of ander beestje. Niks aan dus eigenlijk en er een foto van maken haalt ook al niks uit...hoewel... klik en treed de wondere wereld van photoshop binnen


couw, 5:18 p.m. | permalink |

12.4.04 
couw, 10:08 p.m. | permalink |BeeldbankSinds afgelopen donderdag is de beeldbank online. 500.000 foto´s om lekker doorheen te surfen; een prima bezigheid voor tweede paasdag (als je tenminste niet de hele dag in de trein hoeft te zitten, zoals Lx en ik).


Polter, 12:19 p.m. | permalink |

11.4.04 


Gèk word je d'r van...couw heeft polter op bezoek


couw, 12:27 p.m. | permalink |

10.4.04 


We zijn nog niet klaar....

Polterplaatjes 13456
Dil, 12:03 a.m. | permalink |

9.4.04 


Polter speelt


couw, 8:40 p.m. | permalink |

8.4.04 


Meer pennenproeven

Dil had het er al over: in voorbije eeuwen probeerden schrijvers hun nieuw gesneden pennen uit door even ergens een krabbel te zetten. In archieven kom je dit regelmatig vooral in dikke registers tegen. Het probatio pennae is vaak een deel van de eigenlijke op te schrijven tekst, maar soms heeft het het er absoluut niets mee te maken.


In het archief van het Hof van Holland en West-Friesland - de hoogste rechtsprekende instantie van het gewest Holland - komt onder inventarisnummer 4084 een rolregister uit 1580 voor, met een schutblad dat helemaal volgeschreven staat met probeersels. Ook hier gaat het over de liefde en over de natuur. Maar de mooiste is wel deze, die in verschillende handschriften over het hele schutblad voorkomt, zoals op deze manier.


Polter, 6:19 a.m. | permalink |

7.4.04 


Nog zo'n "nepgevel..."

Raadhuis, Stralsund

Raadhuis, StralsundDil, 9:50 p.m. | permalink |Ouderwetsch den weg vraagen

- Hoe kom ik naar den dierentuin?- Loopt U zoo, in deezen richting.


couw, 7:24 p.m. | permalink |Klassiek Modernisme

couw, 7:23 p.m. | permalink |Modern Klassicismeeerder verschenen:
Moderne Jugendstil


couw, 1:50 p.m. | permalink |Het oudste zinnetje Nederlands

Geleerden waren dolblij toen in 1933 een Engelse taaldeskundige in Oxford dit zinnetje vond:

"Hebban olla uogala nestas hagunnan hinase hic enda thu uuat unbidan uue nu".

hebban olla uogala...


Dat betekent in hedendaags Nederlands "Zijn alle vogels nesten beginnen maken behalve ik en jij, wat/waarom wachten we nu".
Die Engelsman was aan het werken op een oud handelschrift uit Rochester met 11 katholieke preken in het Oudengels. Het boek was omstreeks 1100 door een monnik op perkament (van dierenhuid) geschreven. Wat zag die taalkundige? De laatste bladzijde was aan weerszijde volgekribbeld. Monniken schreven immers met een ganzeveer, een "pen" dus. Ze hadden de gewoonte om een nieuwe pen eerst even op een kladblad te proberen of ze goed schreef. De ene schreef het alfabet, de ander iets in het Latijn. Eén monnik schreef een raadselachtig zinnetje in een vreemde taal. Het bleek Nederlands te zijn. Die monnik was dus een Vlaming die in de Benedictijnerabdij in Rochester werkte. Dacht hij aan thuis? Herrinerde hij zich een liedje uit zijn jeugd? Of was hij verliefd en dichtte hij zelf een versje voor een meisje? Dat blijft gissen.


Aldus de mening van de geleerden tot nu toe. Er is altijd van uit gegaan dat de persoon in het gedicht die deze overpeinzingen heeft een man zou zijn. Professor Frits van Oostrum, hoogleraar in de middeleeuwse literatuur, bepleit nu echter dat het waarschijnlijk een vrouw betreft die in het gedichtje aan het woord is.
Reid, Geleijnse & Van Tol hebben zo hun eigen theorie over het ontstaan van dit mooie stukje poezie.....

Foke en Sukke

Zie ook.


Dil, 12:32 a.m. | permalink |

6.4.04 
anti-hoogtevreeslessen deel 2:
blik vanaf Kohlhoff Hochhaus (Potsdamer Platz)


couw, 10:03 a.m. | permalink |

Polter, 9:12 a.m. | permalink |

5.4.04 


Rare aap


NA, 2.19.027, inv.nr. 53


In 1958 reisde Homer Tomlinson, de man die in 1940 het eerste parachute-huwelijk voltrok, de wereld rond met een missie. In een ongedateerd krantenknipsel zonder bronvermelding (waarschijnlijk van donderdag 10 juli 1958) vond ik het volgende:

"En ik ben uw koning"
VANDAAG OP DE DAM TROONSBESTIJGING

(Van een onzer verslaggevers)
Schiphol, woensdag
Een dikke man met een goudkleurig gewaad aan, een kartonnen kroon op het hoofd en een plastic, opblaasbare wereldbol in de handen, stapte gistermorgen uit het vliegtuig, dat uit Brussel kwam.
Het was de Amerikaanse "bisschop" Homer Tomlinson, die zich vanmorgen om tien uur op de Dam gaat uitroepen tot koning van Nederland.
De heer Tomlinson, die leider is van de Amerikaanse "Church of God", verwacht geen moeilijkheden bij zijn bezoek aan ons land. "Ik heb mij al in 24 landen tot koning uitgeroepen, en nergens heb ik moeilijkheden gehad - waarom zou ik ze hier dan wél hebben?"
Tomlinson betastte zijn globe (achttien dollar) liefkozend en toonde ons zijn paspoort: "Ik ga morgen naar Berlijn om me tot koning van Duitsland uit te roepen en dan ga ik door naar Moskou en Leningrad. Kijk maar, daar staan de visa in mijn paspoort."
"Ik ben gewoon naar een reisbureau in New York gegaan en heb een visum aangevraagd voor Rusland. Ik heb het natuurlijk gekregen, want ik heb zeventien miljoen volgelingen in de Sovjet-Unie.
Hoe ik dat weet? We hebben zo onze bronnen om dat te weten te kunnen. Ik ga de mensen daar vertellen, dat ik met de wereld van het heelal in contact ben gekomen en dan vragen ze natuurlijk: hoe? Dan zeg ik: via de Spoetnik."
De heer Tomlinson, die vroeger reclame-agent is geweest, ging vervolgens in vol ornaat op zijn troon zitten op het parkeerterrein van Schiphol. De fotografen zetten hem naast een vuilnisbak, waarop stond: "Houdt ons Schiphol schoon". Hij wees direct naar het opschrift en zei: "Jullie willen me hier fotograferen, hè jongens? Dat kan hoor, maar eigenlijk had er op die vuilnisbak moeten staan: 'Houdt onze wereld schoon'".
De heer Tomlinson koestert aspiraties president der Verenigde Staten te worden: in 1952 had hij geen kans bij de verkiezingen; hij is er echter zeker van, in 1960 gekozen te worden.

Op bovenstaand plaatje de pagina uit het officiële gastenboek van het Nederlandse paviljoen op de Expo 58 te Brussel, waarin Homer Tomlinson zich de dag daarvoor ongegeneerd tussen de hoogwaardigheidsbekleders en hotemetoten uit de wereld van kunst en cultuur schaarde, met achter zijn naam de kwaliteit "king of the world".

Nooit meer iets van gehoord, van die man.


Polter, 4:21 p.m. | permalink |Bijna Pasen

Het is bijna Pasen; nou, dan weet je het wel......

Bron: www.theovangogh.nl


Dil, 12:38 p.m. | permalink |

3.4.04 


De kogel is door de kerk...

De kogel is door de kerk. De schoolleiding heeft een besluit genomen.
Door een groeiend aantal leerlingen is besloten om de in aanbouw zijnde nieuwbouw te voorzien van de nodige aanpassingen die geheel aansluiten bij de nieuwe ontwikkelingen in het onderwijs en de eisen die daaraan worden gesteld.

Ziehier onze nieuwe docentenkamer die net in gebruik is genomen.....


Dil, 1:03 p.m. | permalink |

2.4.04 
couw, 1:58 p.m. | permalink |

1.4.04 


Ja hee

Uit de NRC van vandaag:Polter, 7:01 p.m. | permalink |

     DRIEPINTER     

DriemanslogUitgangspunten

1. Dit log gaat niet noodzakelijkerwijs over bier en/of melk
2. Elke logger post wanneer het hem uitkomt
3. Noch op het aantal posts, noch op het tijdstip van posten is een beperking van kracht
4. Niemand grijpt in in andermans postings
5. Algemene normen van fatsoen en betamelijkheid (onderling te bepalen onder het genot van enige alcoholische versnaperingen) worden in acht genomen

LINKSDilPolterLinkgeest


ARCHIEF

 
Top Weblog Commenting by HaloScan.com