Driepinter. Driemanslog.
26.2.06 


Dil luistert In The Woods: Stephen Bruton

Het tweede concert van In The Woods in de nieuwe behuizing kwam slechts vier dagen na het geslaagde optreden van Tish Hinojosa. Dat lag nog vers in mijn geheugen. Vandaar misschien dat ik even moest wennen. Vooral het geluid wilde niet helemaal bij me overkomen. Ik had van het begin af de indruk dat deze combinatie normaal niet akoestisch speelt. De bezetting: Stephen Bruton: akoestische gitaar en zang, Steve Ferrone: drums en de omvangrijke Yoggie Musgrove op versterkte basgitaar. Gaandeweg het concert wende ik aan het geluid, maar ik bleef de indruk houden dat met name Stephen een beetje "overspoeld" werd door het geweld van bas en drums. Hoewel de heren hun best deden om ingetogen te spelen en zich aan te passen aan het akoestische geluid van de gitaar.
De muziek stond echter als een huis. Lekkere nummers die zich bewegen tussen country, blues, en jazz met vaak een funky ondertoon. Vooral de ballads vond ik sterk en daar kwam de stem van Stephen ook duidelijk het best tot uiting. Zijn gitaarspel was niet zo virtuoos als dat van Marvin Dijkhuis van afgelopen dinsdag, maar muzikaal deed-ie verrassende dingen; vol afwisseling en nergens enige herhaling met vaak lekkere jazzy solo's. Ook de drums was vol variatie met gekke geluidjes (het leek wel een oud potdeksel waarop soms werd gespeeld...) die mooi inspeelden op de sfeer van de songs.
Hoogtepunten voor mij waren: Against My Will, Bigger Wheel en de twee nieuwe, nog niet op cd uitgebrachte nummers die als toegift werden gespeeld. Jammer dat de stem van Stephen het niet helemaal tot het einde toe uithield. Vermoeidheid, schat ik zo in; het was hun laatste "gig" van de Europese tour en, inderdaad, bleek bij navraag, de enige akoestische...Dil, 1:41 a.m. | permalink |

24.2.06 


Laatste woord
Polter, 2:21 p.m. | permalink |

23.2.06 


couw vindt (2)

...foldertjes. Een interessant commercieel concept uit de DDR waar fulltime huisvrouwen zeldzaam waren.Familie blij, iedereen blij.


couw, 11:02 p.m. | permalink |

22.2.06 


Dil luistert: Tish in The Woods

In The Woods is verhuisd. Het bos van Hollandse Rading is stil geworden. De intieme en prachtige concerten die we kennen van "In The Woods" vinden vanaf nu plaats in het Dorpshuis van Lage Vuursche. Ook die lokatie ligt midden in het bos, zodat de naam, die de organisatie aan haar concerten heeft gegeven, nog steeds uitermate toepasselijk is. De intimiteit en de kwaliteit heeft van de verhuizing niet geleden. In tegendeel; de nieuwe lokatie is ruimer, overzichtelijker en sfeervoller.
Gisterenavond mocht Tish Hinojosa het spits afbijten van een ongetwijfeld prachtige serie optredens in het nieuwe onderkomen.
Tish, één uit in een gezin van 13, is opgegroeid in Texas in het grensgebied met Mexico en dat is onmiskenbaar terug te horen in haar muziek, hoewel ze ons een zeer gevarieerd programma bracht van mexicana, americana, pop tot pure country.
Ze werd daarbij prachtig ondersteund door Marvin Dijkhuis die al veertien jaar haar vaste begeleider is. Een virtuoos (inderdaad; met Nederlandse voorouders) die zijn plaats weet en de liedjes van Tish prachtig in- en aanvulde. Heel subtiel, nergens teveel en op de voorgrond tredend, liet hij zijn talent op gitaar en mandoline horen.
Na de pauze werden we verrast door Dorien Hopman, die twee nummers mee mocht zingen. Een dame met een prachtige stem waar ik eerlijk gezegd nog nooit van had gehoord. Ik ga nu op zoek naar de cd die ze opgenomen schijnt te hebben!
Het concert eindigde zoals het hoort: met het hoogtepunt, in de toegift, die eindigde met een zeer gevoelig uitgevoerde versie van "Song for the journey". De zaal bleef even stil nadat de laatste klanken waren weggestorven.....brrrr...de rillingen over je rug!

In The Woods heeft een prachtige start gemaakt in het nieuwe honk. Zaterdag alweer staat het volgende concert op het programma: Stephen Bruton. Ik ben weer van de partij.

Tish speelt morgen (23 febr.) nog in Den Haag en overmorgen (24 febr.) in Volendam.Dil, 12:02 p.m. | permalink |

19.2.06 


La Castafiore Inca

Bekijk en beluister deze documentaire over Yma Sumac.


couw, 9:21 p.m. | permalink |

16.2.06 


couw vindt

... op zolder en tussen de andere DDR memorabila, deze reklame-foto:klik voor vergroting
origineel is 30x40 cm


De vraag aan U, de trouwe lezer: "Waarom is die olijke jongen zo vrolijk, of: wat heeft hij in zijn handen?"


couw, 11:13 p.m. | permalink |Zombie[click the pic]


Polter, 6:24 a.m. | permalink |

13.2.06 


Mis...

Als Dickie nou W voor zijn raap had geschoten hadden we een prachtige nieuwe soap gehad: vice-president schiet president per ongeluk af en wordt zelf president.Polter, 4:40 p.m. | permalink |

11.2.06 


Speciaal voor Joep

Een laatste keer Komrij:

'De Europese Unie toont er wel begrip voor dat moslims zich gekrenkt voelen en zich ergeren aan de tekeningen' (uit een persbericht)

In september verschijnt een karikatuur in een beschaafde krant en in februari gaan in een aantal schurkenstaten, met de bekende traagheid van hersens die fanatici kenmerkt, moslims de straat op om tegen de karikatuur te protesteren. De nasleep is verontrustend. Het meest bedenkelijke is niet dat er gemanipuleerde geloofsidioten brandschattend de straat opgaan, dat is van alle volkeren en tijden, het meest bedenkelijke is ook niet dat het bij deze gelegenheid gebeurt in ondemocratische landen, staten met één boek, één partij of één tiran, het meest bedenkelijke is de bereidheid van het vrije westen om onmiddellijk door de knieën te gaan.

Het zijn niet zomaar protestwandelingen, daar in Allahstan. Je maakt de woede mee van het redeloze beest. Slacht af wie onze profeet beledigt. Europa pas op, we zullen jullie uitroeien. Dat las ik op de spandoeken, en dan citeer ik nog de braafste spreuken. Heel speciale taal is dat. Butcher, exterminate. Taal van de moordbrigade, de hyena en de lynchpartij. Taal die niet echt strookt met het benauwde sputteren van onze politici over dialoog, godsdienstvrijheid en begrip voor gekwetste gevoelens.

Je zou graag iets anders willen concluderen, maar je bent niet blind en doof: deze hysterische massa wil bloed zien. Ze maalt niet om een dialoog of een vreedzaam samenleven, ze brult in een volstrekt andere taal en houdt er volstrekt andere ideeën op na, geen religieuze oorlog maken we mee, maar een cultuuroorlog.

En het westen siddert. Het westen put zich uit, met de staart tussen de benen, in de meest deerniswekkende verontschuldigingen, alsof het niet wil en kan beseffen dat wie zo kruipt de bloeddorstigheid van de ander alleen maar vergroot. Verachtelijke wezens zijn we, die het verdienen uitgeroeid te worden.

Financieel gewin en economisch belang zijn de laatste restanten van wat ooit 'de beschaving van het vrije westen' heette. Yahoo hielp de Chinese apparatsjiks met het opsporen van een dissident. Google viel van zijn voetstuk door een totalitair regime van dienst te zijn bij het indammen van de informatiestroom. Een Engelse minister verklaarde alle begrip te hebben voor de moordzuchtige moslims. Een Amerikaanse regeringswoordvoerder achtte het beledigen van een bevriende profeet schandalig.

Met geen woord repten ze over de angst voor hun portemonnee. Talloze Arabieren moeten immers nog worden voorzien van een eigen mobiele telefoon, een eigen auto en een eigen Rolex, om maar enkele dingen te noemen die de hooggeachte moslimcultuur zelf niet bij machte was uit te vinden. Welk percentage van de Europese media zou al in Arabische handen zijn?

Er bestaat niet zoiets als een beetje vrijheid van meningsuiting. Als onze eigen politici de definitie van onze cultuur al ondermijnen, waar vinden we nog redding? De grootste bedreiging van het vrije westen komt van binnenuit. We zijn rijp voor de barbaren.Polter, 10:25 p.m. | permalink |

8.2.06 


Zolar czakl nogantoe!

Een nieuwe loot aan de grote blogger-stam: Zolar Czakl - over boeken & platen (jeuh!).

veel succes, Mick!


Polter, 9:38 p.m. | permalink |

7.2.06 


Wes The Wiz!

Klik en zie Wes speule. Luister daarbij naar iemand anders.

trane'inde'oge.


couw, 7:14 p.m. | permalink |

6.2.06 


Spacey

download & luister naar Supersilent


(aanstaande zaterdag live in Rotterdam!)


Polter, 1:19 p.m. | permalink |

4.2.06 


Raak

Ik vind de wekelijkse column van Youp van 't Hek meestal maar niks. Deze week slaat 'ie de spijker echter bovenop zijn kop:

Op woensdag 1 februari in het jaar 2006 antwoordde onze minister van Spek & Bonen op de vraag hoeveel allochtonen er in de regering zaten dat dat er nul waren, maar dat we wel veel vrouwen in de regering hadden. Ik hoopte nog dat hij zou zeggen dat we ook nog een homoseksuele staatssecretaris hebben: die telt als allochtoon waarschijnlijk dubbel.Polter, 5:47 p.m. | permalink |Beestjes

Da's een aardige klik-en-kijk-site: Birdpix.Polter, 5:41 p.m. | permalink |

3.2.06 


livingwithmusic

Een fijn blog over leven met (heel veel) muziek. Niet alleen over muziek, maar ook over waar je het allemaal laat.


couw, 11:17 p.m. | permalink |'Voorbereiding op een examen is geen reden voor heroverweging' - Rita Verdonk

Soms is de verleiding groot in het geheel niet meer aan mevrouw Verdonk te denken. 't Schepsel heeft zich buiten de gemeenschap van de tweebenigewezens zonder veren, mensen genaamd, geplaatst en verdient alleen nog een ijzig schouderophalen. Nu en dan wordt nog om haar nagegniffeld, zoals laatst toen ze het spreken van vreemde talen in het openbaar wilde weren.(Moeten Wilders en Verhagen nu ook het land uit?)

't Is ook wel verreweg het beste zo'n stupiditeit met een grapje af tedoen, of te beschouwen als het opgooien van een balletje - voor zover een olifant een balletje kan opgooien - maar als we in een bui van toegevendheid haar plan serieus als een mentaliteitsverschijnsel opvatten,dan komt het erop neer dat zij onze oudste en eerbiedwaardigste waarden en normen vermorzelt. Sinds eeuwen heerst in Nederland een Babylonische spraakverwarring, havens en handelshuizen zijn linguïstische volières en bijenkorven, er heeft zelfs een kabinet bestaan dat het Nederlands op universiteiten wilde afschaffen.

Wilders en Verhagen mogen van mij zeggen wat ze willen, al begrijp ik er geen woord van.

Nét als je niet meer aan mevrouw Verdonk wilt denken zorgt mevrouw Verdonk er voor dat je aan haar blijft denken.

Mevrouw Verdonk zit met haar slagtanden vast in het lichaam van haar slachtoffers en kan zich zelf niet meer losrukken. Je zou haar een handje willen helpen, want haar gebrul dringt door merg en been.

Over asielzoekers en vluchtelingen spreek ik. Over de kinderen van asielzoekers en vluchtelingen.

Ze worden in hokken gestopt en bij nacht en nevel van hun bed gelicht. Uit de klas verwijderd. Een dag of tien geleden werd in Winterswijk een achttienjarig meisje, Taida Pasic, enkele maanden voor haar examen door een brigadier van school gehaald en naar de gevangenis afgevoerd, in afwachting van haar uitzetting. Ze was een briljante leerlinge, haar ouders waren alterug naar Kosovo, en ze wilde haar school graag afmaken. Daar kwamen mevrouws regeltjes tussen en die duldden geen seconde uitstel van executie.

De regeltjes luidden dat niet aangetoond kon worden dat elders in de wereld geen vwo-opleidingen bestonden en evenmin dat de voltooiing van haar studie een positief effect zou hebben op de arbeidsmarkt in Kosovo.

Letterlijk.

Het gebeurde in mijn eigen geboortedorp. Ze tonen daar niet zo snel hun emoties, ik weet het, maar nu is iedereen, van leerling tot leraar, in rep en roer. Het gebeurde op mijn eigen school. Ik zie het lokaal voor me waarin Taida Pasic over haar werk gebogen zat, de laatste loodjes van haar opleiding, ik zie de brigadier in de deuropening verschijnen en ik ween om mijn land. Verbijsterde Winterswijkers, ik had het niet voor mogelijk gehouden.

Zulke overvallen schijnen in het hele land te gebeuren. Je verstand staat er bij stil. Dat van mevrouw Verdonk en het geteisem dat ze denkt te behagen natuurlijk niet. Wat je niet hebt kan ook niet stilstaan.

Gerrit Komrij in de NRC van gisteren.


Polter, 3:52 p.m. | permalink |Boontje

en z'n loontje.

(ook zo'n medelijden met de misdadigers die door die man zijn berecht?)Polter, 3:50 p.m. | permalink |Gedragscode

De Europese Commissie pleit voor een gedragscode voor de media, onder meer over religie. In plaats daarvan lijkt het mij gepaster een gedragscode voor moslims te ontwikkelen over hoe om te gaan met bepaalde uitingen in de media, onder meer over religie!


Dil, 2:24 p.m. | permalink |


Dil, 10:54 a.m. | permalink |

     DRIEPINTER     

DriemanslogUitgangspunten

1. Dit log gaat niet noodzakelijkerwijs over bier en/of melk
2. Elke logger post wanneer het hem uitkomt
3. Noch op het aantal posts, noch op het tijdstip van posten is een beperking van kracht
4. Niemand grijpt in in andermans postings
5. Algemene normen van fatsoen en betamelijkheid (onderling te bepalen onder het genot van enige alcoholische versnaperingen) worden in acht genomen

LINKSDilPolterLinkgeest


ARCHIEF

 
Top Weblog Commenting by HaloScan.com