Driepinter. Driemanslog.
31.5.03 


Vroeg op

Het was vroeg op, vandaag. Om kwart over vier uit de veren, een boterham en op weg. Vandaag zou de zon in een zonsverduistering de nieuwe dag begroeten. De weerberichten waren gunstig om dit schouwspel gade te slaan.
Ik heb de volledige zonsverduistering van 1999 in Noord-Frankrijk in volle glorie als een van de weinige gelukkigen mogen meemaken. Dat was een fantastische ervaring. Ik was dus wel te porren om deze keer weer een poging te wagen en het slaaptekort voor lief te nemen.
Het weer was inderdaad uitstekend. Een vreemde gewaarwording was het toen het weer donkerder werd vlak voor zonsopgang. Op dat moment schoof de maan maximaal voor de zonneschijf. Het hoogtepunt van de verduisering was dus al even voorbij toen de zon werkelijk boven de horizon verscheen.
Het was een beetje nevelig, helaas. Dat verhinderde ons om de zon echt op te zien gaan met twee sikkels, zoals door diverse deskundigen was aangekondigd. Er was er nog maar eentje over toen hij voor ons zichtbaar werd. Maar hoewel het geen volledige verduistering was, zoals in 1999, maakte het schouwspel indruk. Het was meer dan alleen maar een hap uit de zon. Je kon mooi zien dat de maan een zwarte schijf was die zich duidelijk een heel eind voor de zon bevond. Naarmate de maan verder schoof verdween dat effect.
Met een tevreden gevoel gingen we huiswaarts en genoten nog van een paar uurtjes slaap.
Dil, 1:25 p.m. | permalink |

30.5.03 


Fuut


couw, 2:43 p.m. | permalink |Kikker


couw, 2:43 p.m. | permalink |Fotolog

Ik ga vandaag ook maar eens een beetje fotologgen. Da's goeiekoop je plicht voldoen. Ik had natuurlijk ook iets kunnen schrijven over hoe de stad München zijn software wilde vernieuwen en daarbij door Microsoft praktisch gedwongen werd over te stappen op Windows XP en dan maar meteen een hele boel software en licenties moest kopen; hoe de stad zich toen een interessant aanbod kreeg om over te stappen op Linux en hoe Microsoft daarop zelfs zo ver wilde gaan haar besturingssysteem met verlies aan de stad te leveren; en hoe uiteindelijk Microsoft aan het kortste eind trok en hoe een toch niet arme stad als München een voorbeeld neerzet voor de vele, veel armere steden en Länder die ook binnenkort aan een systeem update toe zijn.
Maar dat doe ik niet. Dat lees je zelf allemaal maar na in dit artikel. Ik ga namelijk vandaag alleen maar een paar leuke fototjes plaatsen.


couw, 2:43 p.m. | permalink |

29.5.03 


Klaproos

klaproosDil, 11:27 p.m. | permalink |

28.5.03 


Kunst of...?

Kunst of...?

Klik op de foto voor de oplossing.Dil, 6:39 p.m. | permalink |De ruil bezegeld

Omdat Polter schijnbaar ook maar 1x klaagt dat Blogger niet meewerkt en er dan het bijltje maar bij neergooit (nee, ik had het veel te druk met werken en trainen voor de vakantie...), heb ik de template maar even aangepast. Dus Dil, er is geen ontkomen meer aan: jouw beurt vandaag!


couw, 1:50 p.m. | permalink |Hits uit blik

Of we hier nou blij mee moeten zijn? In hieronder gelinkte artikel komen de critici ook aan het woord:
Hit Song Science is a high-tech music analysis system that compares new songs to a massive database of chart-topping singles and predicts hit potential based on shared attributes.
Op de site van de hit-techneuten wordt het allemaal nog eens uitgelegd (in de FAQ en onder de Technology link). Je kunt de service testen door je eigen muziek in te voeren en dan wordt een raport uitgespuwd dat je vertelt hoe groot het hit-potentiaal ervan is. Een voorbeeld van zo'n raport is ook op de site te vinden.
Het wordt nog meer eenheidsworst, de populaire muziek. Het parool van het zo veel mogelijk stront tegen de wand te smijten in de hoop dat er iets blijft plakken geldt nog steeds. Alleen wordt de stront nu voor het werpen statistisch geanalyseerd op kleur en consistentie. De creativiteit delft het onderspit en lijkt alleen nog nodig te zijn om de juiste elementen uit de hit-blikken in de juiste verhouding te mengen. Populaire muziek wordt meer en meer uitvoering en steeds minder schepping. En al is dat niet zo erg (de klassieke muziek functioneert al jaren zo), dat de emotie nu plaats maakt voor berekening brengt ons wel degelijk een stap dichter bij de totale afstomping.


couw, 11:39 a.m. | permalink |

27.5.03 


Echte mannen...

...gebruiken de kerkelijke feestdagen niet om te zuipen, maar om te fietsen! Met andere woorden: ik ben er even tussenuit, trainen voor de vakantie.
Tot maandag.Polter, 8:23 p.m. | permalink |Freundin aus dem Osten

Ik had er zelf ooit eens wat over willen schrijven, maar als anderen het werk voor je doen, dan kan ik dat zeker wel apprecieren. Volg de link en lees een leuk artikel over hoe de oude DDR AMIGA platen tegenwoordig veel geld opleveren.
Vergeet vooral ook niet naar Honecker te luisteren die op de verwerpelijkheid en gevaren van de beat-musik wijst. Wellicht dat die -- in retrospect hilarische -- rede (of delen ervan) nog eens door een DJ opgepikt en verwerkt wordt. Of als intro op een bruiloft hier en daar...
Ook de andere links zijn de moeite waard.


couw, 1:45 p.m. | permalink |Ruilen

Ik denk dat ik ook maar eens ga ruilen. Dan schrijf ik vandaag wat ik eigenlijk aanstaande vrijdag had willen schrijven. Over Herrentag bijvoorbeeld. Dan schrijf ik dat het gisteren Herrentag was en dat we weer flink hebben gezopen, zoals het hoort. En dat ik vandaag daarom niet ben gaan werken zoals zo velen anderen ook niet zijn gaan werken en dat ik dan ook geen stukje kan schrijven voor de driepinter.
Maar goed dat ik de vrijdag met de dinsdag ruil, dan weten de trouwe lezertjes ook wat er aan de hand is. Rest mij nog te zeggen dat ik vandaag verzaak, maar ja daar merk je door al dat geruil nauwelijks iets van.


couw, 11:49 a.m. | permalink |

26.5.03 


Brief

Aan de Weledelgeboren Heer
Hans Wiegel
Ee (Friesland)
Hollande


17 maart 1977


Zeer geachte Heer Wiegel,

Tot mijn genoegen las ik in de Nieuwe Revu, dat U graag mijn werk leest, maar Uw waardering zou, volgens het desbetreffende vraaggesprek, beperkt zijn tot 'de eerdere boeken'. Welke is de reden van die voorkeur? Vindt U Een Circusjongen (de lievelingsroman, overigens, van een 'Zeer Hooggeplaatst Persoon') minder dan mijn vroegere werk? Ik hoop dat U niet mede doet aan die malle rode mode, die alles verheerlijkt wat ik geschreven heb toen ik nog rood was en op de Partij van de Arbeid stemde, en alles verdoemt wat ik geschreven heb nadat ik katholiek werd en op de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie ging stemmen.
Overigens wens ik U in mei aanstaande van ganser harte een forse zege. Ik heb nog twee slagzinnen voor uw campagne:

'Wie stemt op rood,
Stemt op de dood.'

De tweede slagzin stuur ik u op aanvrage; neen, hier is hij toch: 'Arbeider, Vecht Voor Uw Auto.'
Met veel goede wensen, ook voor Uw lieve vrouw ben ik,

Uw

Gerard Reve

[NA, 2.21.303 inv.nr. 66]


Polter, 4:50 p.m. | permalink |Ruil

Ten behoeve van de bevordering van de lol in het loggen ruilen Dil en ik onze vaste (i.e.: zoals vastgelegd in uitgangspunt 2) logdagen om. Voortaan neem ik de maandag en donderdag op me en is Dil alhier te bewonderen op woensdag en zaterdag (en als Blogger nou een beetje mee wil werken kan ik dit ook nog in het template aanpassen).Polter, 10:30 a.m. | permalink |

25.5.03 


Archiefprijsvraag1 juli 1971 - van wie is deze agenda?


[NA, 2.21.303 inv.nr. 67]


Polter, 10:54 p.m. | permalink |

24.5.03 


Belofte

Morgen alhier weer iets uit het archief...Polter, 4:49 p.m. | permalink |

23.5.03 


Ik heb helemaal niks te vertellen dus hou ik mijn mond. Dit berichtje schrijf ik om mijn lieve huid te redden. Ik heb het veel te druk vandaag (oh, dus je hebt wel degelijk wat te vertellen...) en kan mijn gedachten nauwelijks bij elkaar rapen om dit hier te schrijven. Aldoor lopen der mensen in en uit die de baas zoeken maar de baas is er niet die is onderweg en godweetwanneer die terugkomt en het busje was ook al kapot en of ze hem mobiel kunnen bellen en die ene rekening moet betaald worden en of er ergens nog geld in de pot zit en in welke pot dan wel en of dat genoeg is en ik dat kan regelen of dat de baas daar zijn klauw onder moet zetten of dat ik dat misschien in zijn naam kan doen want het heeft echt haast en als ik die software niet snel installeer dan verdwijnt de cd weer want de collega heeft het van het weekend thuis nodig en even kleppen en een bakkie doen is er al helemaal niet bij dan maar een koek eten achter het beeldscherm maar dat kruimelt zo en of je die overheadsheets ook voor de laserprinter kunt nemen en hoe werkt dat dan kun jij niet even kijken en uitleggen hoe dat met powerpoint gaat en ik heb ook nog een plaatje nodig maar kan niks vinden weet jij waar ik moet kijken en het internet ligt plat o nee toch niet oh toch weer wel nee het loopt weer en nu schrijf ik snel wat op. Zo prettig weekend allentesaam!


couw, 6:27 p.m. | permalink |FFFDe FotoFuckFriday staat in het teken van rare beestjes.
Let vooral ook op de zwaar geconstipeerde bosvos :-)


Polter, 10:26 a.m. | permalink |

22.5.03 


Aphrodite en het schuim der zee

Toen ik een paar weken terug enkele dagen aan zee verbleef, maakte ik deze foto.

Het schuim der zee

Ik vroeg me toen af of al dat schuim wel gezond was. (zie mijn post van 9-5-03, de permalink werkt(e) niet)
Tegelijkertijd moest ik denken aan het klassieke verhaal achter de geboorte van Aphrodite.

Omdat Kronos de macht van zijn vader Oeranos wilde afnemen, ontmande hij hem in zijn slaap met een zeis. Hij wierp het afgesneden lichaamsdeel in zee, en uit het nog aanwezige sperma dat kwam bovendrijven ontstond, zonder dat er een moeder bij kwam kijken, de godin Aphrodite (haar Latijnse naam is Venus).
Een andere versie van het verhaal vertelt dat Aphrodite onstaan is uit het schuim dat bovendreef toen Oeranos' geslachtsorgaan in zee viel; haar naam Aphrodite betekent trouwens "uit schuim geboren". (afros is "schuim" in het Grieks)
Ze was getrouwd met Hephaestus, maar had liever Ares als minnaar. Haar zoon was Eros (Amor), de god van de liefde, die liefdespijlen op de mensen afschiet. Aphrodite wordt doorgaans afgebeeld met de gevleugelde Eros.

In het Uffizimuseum in Florence hangt het beroemde schilderij van de schilder Botticelli die deze geboorte van Venus (zoals ze vaker genoemd wordt) schilderde rond 1475.

Botticelli: Geboorte van Venus

Je ziet Venus, die voortgedreven door de winden Zephyr en Aura - zachte briesjes eigenlijk - uit de diepten van de zee rijst om zichzelf aan de mensen te tonen. Eén van de winden staat klaar om de naakte Venus met het fruit van de aarde (vruchten, bloemen) te bedekken. Want behalve godin van de liefde werd Venus ook wel `Venus Flora en Pomona' genoemd.

Onze beroemde dichter Joost van den Vondel beschrijft de geboortescêne in een gedicht dat hij schreef voor Karel Looten, één van de rijke koopmannen die er in de zeventiende eeuw veel geld voor over had om de machtige stad Amsterdam tegen het water te beschermen. De Amsterdammers werden rijk door de handel op zee, maar ze werden er ook door bedreigd. De binnenzee de Beemster groeide jaar na jaar, met elke storm, tot in 1607 tot de drooglegging ervan werd besloten.
Het gedicht is een ode aan de Beemster die wordt opgevoerd in de gedaante van een godin. In de laatste regels vergelijkt hij haar met Venus.

  De Beemster
  Voor Karel Looten

  De Wintvorst, om den rouw van Hollants Maagt te paeien [doen afnemen],
  Vermits [omdat], door storm op storm, zy schade en inbreuk leê,
  Schoot [dreef] molenwiecken aan, en maalde, na lang draeien,
  Den Beemster tot een beemt, en loosde 't meir in zee.
  De zon verwondert, zagh de klay noch brack van baren,
  En drooghdese af, en schonckse een groenen staatsikeurs [feestkleed],
  Vol bloemen geborduurt, vol lovren, ooft en airen;
  En, toiende heur hair, bestroide het vol geurs.
  De room en boterbron quam uit haar borsten springen.
  Het vissigh lijf wert vleesch, noch [nog] maagt en ongerept.
  Haar voorhoofts torenkroon quam door de wolken dringen:
  Gelijck gemeenlick [gewoonlijk] weelde in hoogheit wellust schept.
  Hier jaagt de winthont 't wilt, hier rijt de koets uit spelen.
  Men danst, men banketteert in 's Koopmans rijke buurt.
  Hier lacht de goude tijt, in lieve lustprieelen,
  Die voor geen oorloogh schrickt, noch kiel op klippen stuurt.
  Verzier van [fantaseer over] Cypris, hoe zy Cypers quam bekoren:
  Ick weet dat dees Godin uit zeeschuim is geboren.

Ik heb nog een tijdje staan wachten, daar aan de zee. Maar ik heb haar niet gezien....


Dil, 10:27 p.m. | permalink |

Polter, 11:48 a.m. | permalink |

21.5.03 


Grootste bloem

Op dit moment staat in de kassen van de botanische tuinen in Bonn hun Amorphophallus titanum op het punt uit te barsten in een reusachtige bloem (de grootst bekende ooit). De plant draagt een tot nadenken stemmende naam en een bloem van een even twijfelachtige pracht. De geur moet niet te harden zijn. De tuinen hebben een webcam op het ding gericht opdat eenieder dit wonder van de natuur op zijn gemak, thuis bij een geurend bakkie kan vervolgen.


couw, 5:57 p.m. | permalink |Einstein online

Binnenkort zullen de The Collected Papers of Albert Einstein ook online toegankelijk zijn. Je kunt nu alvast een klein voorproefje nemen en enige handgeschreven aantekeningen van de grote meester proberen te ontcijferen (tip: via de gallery en de zoek-functie zijn de documenten al toegankelijk, via de browse-functie nog niet). In elk geval is zijn meest beroemde vergelijking op het eind van de eerste regel van dit manuscript lezen.


couw, 4:27 p.m. | permalink |welcome to the family


Polter, 1:38 p.m. | permalink |

20.5.03 


Famous last words...


met dank aan een paar vriendelijke heren


couw, 5:44 p.m. | permalink |Even fijn bezig zijn...

Couw houdt grote schoonmaak. De chef is er niet en dan kan couw zijn gang gaan. Gisteren heeft hij de computer van de baas compleet in de revisie gehad. De C-schijf geformateerd en alles opnieuw ingericht. Het beestje zoemt tevreden en loopt als een zonnetje. Zelfs alle netwerk troep is weer zoals het moet zijn.
Vandaag is het dan de beurt aan couw's eigen superrekenaar. Daar komt een beetje meer bij kijken omdat er een paar extra drivers geinstalleerd moeten worden. Nou ja, dat duurt nog wel even. De formatering van de C partitie is net achter de rug en op het scherm is net op 400x600 pixels de boodschap verschenen dat ik nog even geduld moet hebben. Er kruipt een blauwe balk akelig langzaam naar rechts.
Dat duurt inderdaar nog wel even...


couw, 1:40 p.m. | permalink |Buitenaardse humor

Smiley op Mars


Polter, 12:12 p.m. | permalink |Blogdip

Zoals de regelmatige bezoeker niet zal zijn ontgaan wil het met mijn loggen op Driepinter niet zo vlotten de laatste tijd. Te veel verschillende dingen aan het hoofd en dan ook nog eens minimaal twee keer per week verplicht wat ophoesten, het is me even wat te veel. Het moet wel leuk blijven; "verplichtingen zijn er op het werk al genoeg", zoals Dil het uitdrukte. Daarom onttrek ik me - na overleg met de andere Pinters - tijdelijk aan regel 2 (zie hiernaast). Misschien brengt het switchen van verplichte dag enige oplossing, misschien moet ik eerst echt vakantie vieren. Dat laatste komt er gelukkig ruimschoots aan, te starten met 5 dagen Hemelvaart en 5 dagen Pinksteren, door te brengen op de fiets in ons schone landje.Polter, 10:54 a.m. | permalink |

19.5.03 


O ja,......

Ik heb ook weinig tijd, deze week.....

druk, druk, drukDil, 9:14 a.m. | permalink |Spinnenweb

spinnenwebDil, 12:46 a.m. | permalink |

18.5.03 


Z'n gangetje...

SlakDil, 12:13 p.m. | permalink |

16.5.03 


"K..smoes"

Ik denk dat ik vandaag ook maar eens heel weinig hier neerzet. Dat schijnt in te zijn de laatste tijd. Ik heb het ook zóóóó druk met mijn werk en andere belangrijkere dingen...


couw, 4:27 p.m. | permalink |

couw, 2:31 p.m. | permalink |Just when you thought Rock was dead...

Ik wees onze lezertjes vorige week al eens op vreselijk slechte muziek. Deze nieuwe vondst hoort zeker ook in deze categorie thuis. Op de site van The Rockstar (Billy DuBoz) kun je naar samples luisteren. Fantastisch hoe Billy toch op zijn minst twee accoorden gebruikt en ook hoe de drummer het tempo opvoert en weer vermindert en daarbij toch 4/4 blijft spelen. Let op de titel boven in de blauw balk.


couw, 1:41 p.m. | permalink |

Polter, 9:32 a.m. | permalink |'Do I know where they are? I wish I did...but we will find them. Or not. I don't know. I'm being honest here.'

When Bush (sans flight suit) delivered a photo-op victory speech to the men and women of the USS Abraham Lincoln, he solemnly noted, "We've begun the search for hidden chemical and biological weapons and already know of hundreds of sites that will be investigated." This attempt at assurance was disingenuous and a continuation of one of the Administration's Big Lies of the war on Iraq: We had to invade now to protect you from terrible weapons of mass destruction.

[David Corn - Those Elusive WMDs]


Polter, 9:11 a.m. | permalink |

15.5.03 


Alas, what shall I do for love?
For love, alas, what shall I do?
Since now so kind
I do you find
To kepe you me unto.
Alasse

Ik wil meer weten...


Dil, 4:16 p.m. | permalink |Vandalisme in Almere

BarstDil, 1:59 p.m. | permalink |

14.5.03 


Gewonnen!

Ik krijg niet alleen 2 Jevers van Dil, maar ook 3 flessen bier (weddenschap nr. 8) van couw :-P
(met dank aan JPB)

(Oh ja, verder ben ik drukker met werk en de muziek van 21 juni dan met loggen
- en dat zal ook nog wel even zo blijven.)


Polter, 11:02 p.m. | permalink |Holy flatulence
Waarschijnlijk om te bewijzen dat het inderdaad allemaal maar lucht is:
The world's first inflatable church went on display to the public for the first time on Tuesday.
Te huur en te koop alhier. De link naar het filmpje werkt niet, maar daarvoor kun je ook hier terecht.


couw, 4:00 p.m. | permalink |Voor couw

[met dank aan Jip]


Polter, 12:35 p.m. | permalink |

13.5.03 


Nog meer bloemetjes

Hier in het Noordoosten van MeckPomm is de lente dan toch ook maar begonnen en inmiddels staat ook hier de boel in volle bloei. En dan bedoel ik niet anderhalve begonia, een clematis en een bermpje met wat magrieten. Als hier de boel bloeit dan doet het dat meteen goed.
Nu de landbouw steeds minder lucratief wordt, vallen niet alleen veel velden braak maar wordt er ook gezocht naar winstgevende alternatieven. Eén alternatief is in de voormalige DDR bijzonder goed aangeslagen: de aanbouw van koolzaad. En ondanks het klagen van de boeren over het slechte voorjaar en ondanks dat ze vreselijk ontevreden zijn over hun velden, ziet het er prachtig uit. Honderden hectaren geel zomen sinds vorige week de straten en de graanvelden.


Maar wat moet je ermee? Vraag je je dan af. Voor de sier kan het niet zijn, dat doet geen enkele boer, zelfs niet eentje die vroeger in het kollektief zat. Gaan ze er dan allemaal margarine van maken? Voor een deel misschien, maar het belangrijkste produkt is bio-diesel. Groene energie voor de auto. In MeckPomm kun je inmiddels bij tientallen tankstations terecht voor dit produkt. Voltanken en dan lekker langs de gele velden rijden en genieten van het uitzicht. De koolzaad aanbouw komt zo in aanmerking voor flinke subsidies uit allerlei potjes die niet bij het ministerie van landbouw horen. En dat is leuk meegenomen en heeft toekomstperspectieven, want hoewel de EU landbouwsubsidies zwaar onder druk staan, lopen de heren EU kommisarissen met het schrappen van milieu-subsidies veel minder hard van stapel.

Wel komen er enige boze stemmen uit de hoek van -- hoe kan het ook anders -- de natuurbescherming. De koolzaadvelden schijnen met allerlei troep bespoten te worden en dat is slecht voor de begeleidende flora en fauna en het oppervlakte water. Dat is natuurlijk inderdaad niet zo mooi. Maar dat het er in de DDR met het meer dan ruimschoots gebruik van DDT en andere inmiddels verboden brouwsels heel wat minder fijn aan toe ging wordt daarbij voor het gemak even vergeten. Bovendien moet toch ook de duitse natuurbeschermer in kunnen zien dat het gebruik van biodiesel op een iets grotere schaal dan zijn eigen achtertuin talrijke voordelen heeft voor het behoud van onze planeet.

MeckPomm doet het wat dat betreft trouwens heel aardig. De koolzaad aanbouw is namelijk niet de enige blijk van een bewuste omgang met energie en milieu. In MeckPomm ligt het aandeel groene energie aan het totale energie verbruik ruim boven de magere 3% die voor de gehele bondsrepubliek geldt. Naast biomassa en zonnewarmte, speelt vooral het gebruik van windenergie daarbij een belangrijke rol. En zo kan het gebeuren dat de koolzaad-gele horizon met net niet synchroon draaiende windmolens gesierd wordt.couw, 3:23 p.m. | permalink |En weer een dooiePolter, 12:44 p.m. | permalink |

12.5.03 


Bloemen en leeftijd

Het valt me op dat er op de door mij bezochte weblogs de laatste tijd een hoog bloemengehalte valt waar te nemen. Ik doe hierbij ook maar een duit in het zakje.

clematis
Clematis

Ik heb me afgevraagd waar die belangstelling voor dit onderwerp zo ineens vandaan komt. Lange tijd vond ik bloemen mooi, maar ik schonk er verder weinig of geen aandacht aan. Zelf heb ik niets van planten of bloemen in huis. Ik kan ze niet goed verzorgen; alles wat groen is en water nodig heeft gaat bij mij binnen de kortste keren dood. Ik heb geen groene vingers, heet dat dan... In mijn omgeving had ik ook niet veel mensen wiens plantkundige kennis en belangstelling mij was opgevallen. (Misschien ook wel om die reden..;-))
Ik dacht even dat het misschien de leeftijd is, die nu gaat opspelen. Ik ben nu eind veertig en dan wordt de mens wat bezadigder heb ik begrepen. Men weet meer de gewone dingen van het leven te waarderen, zoals bijvoorbeeld bloemen. Maar die verklaring snijdt geen hout want ik weet dat Polter en ik een aantal jaren schelen in het voordeel van de eerste (als het een voordeel is?). Maar ook Joep kwam met een serie bloemen op zijn verse fotolog en die is toch heel ruim jonger dan ik, meen ik te weten.
Is het misschien de belangstelling die de 'natuur' in onze samenleving heeft, de laatste tijd? Nee, "wij hebben geen 'natuur', wij hebben "milieu'", zei Polter laatst.
De verklaring ligt misschien in het mooie voorjaar dat we hebben? Nee, denk ik dan, want Couw heeft in ieder geval zijn afkeur al laten blijken ("Nee, hè, jij ook al?") toen Polter op zijn Klopgeest zijn eerste bloemen liet zien.
Waar het dan wel aan ligt? Ik weet het niet. Ach, misschien moet ik maar geen verklaring willen vinden. Analoog aan een bekende reclameuitdrukking moet ik misschien maar zeggen: "Ik vind het gewoon mooi"...


Dil, 10:47 p.m. | permalink |BLA BLA BLA

De originele duitse versie is wereldberoemd: Dadada (ich lieb' dich nicht, du liebst mich nicht) (1982) van de band Trio. Er volgde menigeen vertaling. Ook een nederlandse. Deze nederlandstalige versie heette -- voor zover ik het me kan herinneren -- Blablabla (ik vind je tof, hoe vind je mij?) en had onder andere de volgende onsterfelijke tekst: "is dit komkommer? 't lijkt wel sla!"
Alles is tegenwoordig te vinden op het web, zelfs een Hongaarse versie van het lied. Maar de Nederlandse? ho maar. Misschien ligt het ook daaraan dat ik niet weet wie de artiest of band achter het liedje eigenlijk was. Zoeken naar een speld in een hooiberg.
Kan iemand me verder helpen?


couw, 5:56 p.m. | permalink |Het is weer zover: nieuwe releases-tijd!

 
Various
Playlist

 Jazzanova
Remixed

 
Jaga Jazzist
The Stix
 Cinematic Orchestra
Man with the movie cameraPolter, 2:44 p.m. | permalink |GohPolter, 2:24 p.m. | permalink |

10.5.03 


Phijn PhotoshoppenMiss Zeta-Jones


Polter, 12:01 a.m. | permalink |

9.5.03 
Polter, 11:48 p.m. | permalink |Het schuim der zee

zeeschuim
Aanklikken voor vergroting

Maar ik kan me niet voorstellen dat dit gezond is. Het lijkt wel een reclamecampagne voor Witte Reus of OMO...


Dil, 9:26 p.m. | permalink |It could be worse...
Héél veel héle slechte muziek vind je hier (klikken op eigen risico):


couw, 12:05 p.m. | permalink |El Moshe Loco - Tea Towels and Oil Towers

De derde plaat onder de naam van Moshe Loco verscheen onder een denkbaar slecht gesternte. Met zijn talloze aanspelingen en bij tijd en wijle uiterst scherpe observaties aangaande het Palestina conflict, werd dit briljante album door de aktualiteit ingehaald: Kort na het verschijnen van het album woedde de zesdaagse oorlog. Ook al zou de plaat daarvoor onverhoopt een prominente plaats in de etalages ingenomen mogen hebben, nu verdween hij vanwege zijn plots al te provokatieve hoes volledig uit de schappen. Twijfelachtige organisaties zagen in Moshe Loco een van de hunnen en het album werd tot het politieke manifest dat het nooit bedoeld was te zijn. Met zijn provocatieve mix van arabische en joodse elementen leverde Moshe Loco in de eerste plaats een scherpe sociale kritiek die zich op de religieuze en sociale polarisatie concentreerde, zonder dat hij daarbij aan de economische en machtspolitische betekenis van de aardolie voor de stabiliteit van de regio voorbij ging. Aardolie die slechts weinigen rijkdom bracht; en dan vaak alleen diegenen die er de handen niet letterlijk voor vuil hoefden te maken. Er bestonden -- en bestaan nog steeds -- vele misverstanden rondom het album. Moshe Loco, met zijn joods-westerse-gewone-jongen-achtergrond, laat zich, gehuld in een arabische doek, samen met het boegbeeld van het palestijns-arabische verzet afbeelden. De reusachtige olievelden op de achtergrond lijken uiteindelijk het eigendom van de twee lachende heren in de voorgrond. In dat laatste mag inderdaad een aanklacht tegen de (buitenlandse) olie-interessen worden gelezen. Maar Moshe Loco trekt allerminst partij vóór de Palestijnse en tegen de joodse zaak zoals zo velen hem hebben verweten. Hij pleit voor integratie, voor het verdrijven van de innerlijke en uiterlijke verschillen. Zijn intifada is tegen de xenofobie en tegen discriminatie gericht die zijns inziens door de olie industrie wordt gestimuleerd. In de muziek komt dit tot uitdrukking in de vele ethnische muziekstijlen die de regio rijk is en die Moshe Loco kombineert en laat versmelten, dit alles over een met jazzelementen doorspekte rock-basis waarin men menigmaal het pompen van de ja-knikkers denkt te horen (luistervoorbeeld). Moshe slaagt niet altijd in zijn opzet. Er zijn momenten waarop het allemaal te veel wordt. Dan klinkt er muziek waarin te veel stijlen, te dicht op elkaar gepakt zijn, een muziek die teveel boodschap probeert te brengen. Op zulke momenten zal de beoogde versmelting in sommige oren naar confrontatie klinken en zo gaat in de te goede voornemens de boodschap tenonder. Ondanks zulke minder geslaagde passages blijft het een prachtig album dat zeker een breder en minder vooringenomen publiek verdiend had.couw, 11:31 a.m. | permalink |

8.5.03 


Polter loopt leeg & leert

Denk je eens echt heerlijk authentiek Chinees te gaan eten - het restaurant zat volgestouwd met Chinezen, dus dan moet het wel een goede keuken zijn - heb je me de volgende dag toch een last van buikloop, niet te weinig zeg.
De les: nooit meer kip-kerrieschotel als ik 'm niet zelf levenloos gebraden heb.Polter, 6:19 p.m. | permalink |Vitamientjes


couw, 10:54 a.m. | permalink |Verzaakt

Zee

Afgelopen week mag ik dan wel verzaakt hebben, maar niet stilgezeten...


Dil, 12:42 a.m. | permalink |

7.5.03 


Polter lijkt wel een LPF-er

Vandaag in Dag In Dag Uit in de Volkskrant: BA in Utrecht. Verhaaltje, link, een paar plaatjes - 't ziet er allemaal goed verzorgd uit.
Maar dan: de inhoud. Vreemd dingen te lezen die ik helemaal niet heb gezegd. Sommige zaken zijn flink uit hun verband getrokken. Dat journaille ook...Polter, 12:29 p.m. | permalink |Braun ist Scheiße!


Een projekt tegen bruin met een hoop plakaten en andere dingen


couw, 12:12 p.m. | permalink |

6.5.03 


Speciaal voor Couw...

Een reepje veen, wegzinkend in de polder
BINNENLAND - Het voormalige Zuiderzee-eiland Schokland, nu onderdeel van de Noordoostpolder, dreigt volledig weg te zakken. Om het te redden, wordt het waterpeil verhoogd. En morgen wordt op het voormalige kerkhof van het eiland plechtig een voormalige bewoner herbegraven.

Bron: NRC.


Dil, 8:21 p.m. | permalink |

couw, 4:15 p.m. | permalink |Polter luistert

naar zijn verjaarskado's:

Jaga Jazzist - A livingroom hush (2002) Moloko - Statues (2002)Polter, 3:49 p.m. | permalink |...couw, 2:44 p.m. | permalink |Mini verduistering

Morgenochtend zal de kleine planeet Mercurius tussen Aarde en Zon door bewegen en zo een mini-zonsverduistering veroorzaken waarbij maar liefst eentwintigduizendste van het zonlicht geblokt wordt. Het schouwspel begint kwart over zeven 's ochtends en duurt tot half een 's middags. Met het blote oog is er niets te zien. Ook met een hobby-telescoop zal het allemaal wat tegenvallen. Maar geinteresseerden kunnen hun toevlucht tot het internet nemen. Op deze pagina van de ESA kun je diverse links naar observatoria vinden die afbeeldingen van het fenomeen zullen leveren. Hier kun je ook lezen dat op 8 juni Venus, de grotere zus van Mercurius, het allemaal nog eens over gaat doen. Voor het bij Driepinter al eerder vermelde SOHO project zijn de planeet overgangen een prachtige gelegenheid hun super zonnentelescoop te calibreren.
Voor wie dat allemaal te klein en petieterig is, die kan met enig wolkenloos geluk op 16 mei een complete maansverduistering bewonderen. En wie dan nog niet genoeg heeft wacht nog maar een beetje en bewondert op 31 mei de zonsverduistering die op onze breedten echter slechts zo'n driekwart van de zonnenschijf betreft. Echte fans kunnen naar IJsland reizen alwaar dan een ringvormige zonsverduistering de hemel zal sieren.


couw, 1:13 p.m. | permalink |

Polter, 11:31 a.m. | permalink |6 mei 1945

foto door Joep

Hij hangt al lang aan de muur maar ik heb er nog steeds geen passende titel bij verzonnen.
Helpt u mee?


Polter, 12:51 a.m. | permalink |

5.5.03 


Toch maar niet

Na protesten heeft Coca Cola zijn speelgoedrobot toch maar weer van de markt gehaald. Het dingetje was in Hong Kong bij aankoop van een sixpack Cola verkrijgbaar. De gespiegelde Boedhistische gelukssymbolen schoten een Rabbijn in het verkeerde keelgat...couw, 6:51 p.m. | permalink |Echt voorjaar

voorjaar

aanklikken voor animatieDil, 1:44 p.m. | permalink |F*&% Blogger

Okee, ik heb zweepslagen verdiend doordat ik op 3 mei niet heb gepost, maar dat Blogger mijn post van 4 mei me daarna ook nog door de neus boort...Polter, 1:19 p.m. | permalink |Aanwinst

Barney Wilen, Jazz sur Seine

Ziehier mijn laatste aanwinst uit de serie Jazz in Paris. Hierop staat Barney Wilen centraal, die Couw al wel kent van Jazz and cinema vol.1
Er schijnt nog een andere Jazz sur Seine-uitgave te zijn van Barney Wilen. Die is met Milt Jackson, nu eens niet op deurbellen maar aan de toetsen.


Dil, 11:02 a.m. | permalink |...


couw, 10:15 a.m. | permalink |

2.5.03 


Phantom something

Ik heb begin deze week niet alleen Blues for Dracula gekocht, maar nog een hele stoot andere LPs. Die waren namelijk flink in de aanbieding bij Zweitausendeins. Onder andere heb ik deze jongen op LP gekocht, nadat dil me ermee bekend had gemaakt. LPs zijn natuurlijk vooral ook prettig omdat je echt wat aan hoes in de hand hebt. En op de facsimile uitgaven kun je dingen vinden die nooit in de CD boekjes zullen verschijnen (okee, in Japan misschien...). Een van de werkelijk zwaar verouderde stukjes informatie, die nog achterop LP facsimile uitgaven te vinden is, betreft al het gedoe rondom stereo opnames en dat je stereo platen best ook met een mono speler kunt spelen (schakel wel het toestel op RIAA curve!) maar dat je dan geen stereo hoort, enzovoort. Spectaculair ontwikkelingen in stereo weergave werden met trots gepresenteerd, zoals hieronder. Het enige wat ik me daarbij afvraag: Wat in godsherennaam is dat voor een rare zwarte driehoek en wat moet dat vreemde kronkellijntje eromheen betekenen? Wie het weet mag het zeggen.

Phantom Speaker


couw, 4:01 p.m. | permalink |Keerpunten in de Wereldgeschiedenis (10)

2 mei 1972J. Edgar Hoover sterft - om direct te reïncarneren in Polter.


Polter, 3:51 p.m. | permalink |

1.5.03 


Speciaal voor Dil

Een fijne link naar de Bibliothèque Nationale de France


Polter, 12:16 p.m. | permalink |

Polter, 10:23 a.m. | permalink |

     DRIEPINTER     

DriemanslogUitgangspunten

1. Dit log gaat niet noodzakelijkerwijs over bier en/of melk
2. Elke logger post wanneer het hem uitkomt
3. Noch op het aantal posts, noch op het tijdstip van posten is een beperking van kracht
4. Niemand grijpt in in andermans postings
5. Algemene normen van fatsoen en betamelijkheid (onderling te bepalen onder het genot van enige alcoholische versnaperingen) worden in acht genomen

LINKSDilPolterLinkgeest


ARCHIEF

 
Top Weblog Commenting by HaloScan.com