Driepinter. Driemanslog.
30.9.04 


Helemaal debiel word je ervan

Godnondeju! Al de hele dag is er iemand met een buitenformaat pneumatische hamer bezig de wanden en vloeren van het Nationaal Archief te bewerken. Ik zit er zo'n 30 meter vandaan, achter de informatiebalie in de studiezaal, waar het STIL hoort te zijn. Net als de bezoekers word ik er vreselijk chagrijnig en zelfs haast agressief van. Maar het wordt nog leuker: binnenkort wordt de vloer net naast de studiezaal opengebroken. Om de een of andere duistere reden worden de bezoekerstoiletten verplaatst van de begane grond naar de kelder, en daar moet dan natuurlijk een trap heen leiden. Stel het je maar vast voor: op nog geen 10 centimeter van een provisorisch opgetrokken gipswandje wordt een betonlaag van minimaal 25 centimeter dik over een oppervlakte van ettelijke vierkante meters opengehakt.
Het zal me verbazen als er dan geen klappen gaan vallen...Polter, 3:29 p.m. | permalink |Dil luistert.......BEST!!

Helaas geen plaatje want mijn scanner doet het niet met XP (...) Tijd voor een nieuwe maar ik wacht even tot de HCC-dagen.
Maar dit is wat Dil beluistert. En het is BEST! Een klassieke "cover", zou je kunnen zeggen, van de eerste opera die succes heeft gehad. Gecomponeerd door Claudio Monteverdi in 1607.
Deze versie van Carl Orff is een vrije bewerking van het origineel en dateert van 1923. In deze opname vervult Orff zélf de rol van verteller. Dat geeft het geheel een heel authentiek sfeertje...


Dil, 10:06 a.m. | permalink |

29.9.04 


couw luistertMichel Legrand - Legrand Jazz (1958)
couw, 5:08 p.m. | permalink |Polter luistertDuke Ellington - The Ellington suites (1959 & 1972)Polter, 3:59 p.m. | permalink |

28.9.04 


Fluister-campagne

De propaganda minister in het witte huis is een klein eng mannetje met de naam Rove. Meneer Rove flanst allerlei verhaaltjes in elkaar om zijn baas in een beter daglicht te stellen. Dat doe je niet alleen door de baas te prijzen, maar vooral ook door zijn opponenten te schaden. Een van de methoden is de zogenaamde whisper-campaign, de fluister-campagne, waarbij roddels in de wereld worden gezet naar het aloude principe "jij mag tien keer zeggen dat je dochter geen hoer is, en dan mag ik één keer zeggen dat ze het wel is".

Een paar voormalig medewerkers van Rove doen nu een boekje open over hoe het in de praktijk allemaal in zijn werk gaat.

Nu heeft Driepinter via via te horen gekregen dat Bush en Rove afgelopen juni stiekem getrouwd zijn. Bijgaande foto kregen we van de buurvrouw. Fluister het verder...couw, 1:06 p.m. | permalink |:-D (3)couw, 11:18 a.m. | permalink |

27.9.04 


:-D (2)

Leuk dat citaat van Kienholz in die graffitti. Het is een stukje van het "Portable War Memorial" uit 1968. Hier vind je een groter plaatje van dit stukje in het origineel.
Ook ons Stedelijk Museum in Amsterdam heeft een werk van Kienholz: de "Beanery".


Dil, 11:40 p.m. | permalink |

Polter, 9:33 p.m. | permalink |Een stralend resultaat

Straks krijgen we nog last met de CIA, heren...Polter, 2:52 p.m. | permalink |Klikklikklik[click the pic]


Polter, 1:13 p.m. | permalink |Bij het tentoonstellen van een drankorgel

Gelukkig bestaan er ook nog mensen die wél hun gezond verstand kunnen bewaren.Polter, 1:00 p.m. | permalink |"Internet 2"

Hele dikke vette paranoia.Polter, 12:39 p.m. | permalink |

25.9.04 


Daar moet je het van hebbenclick the pic


Polter, 11:07 p.m. | permalink |Leuzen

Niet dat ik "de leuzen" goedkeur, maar wel ben ik van mening dat er vaak erg bekrompen op wordt gereageerd. Nu blijkt dat er meer mensen zo over denken, tot in juridische kringen toe..


Dil, 5:42 p.m. | permalink |

couw, 1:47 p.m. | permalink |

24.9.04 


The Conet Project

't Is alweer een tijd geleden dat er een artikel in de Washington Post verscheen over ene Akin Fernandez. Meneer Fernandez is al jarenlang bezig mysterieuze berichten op te nemen die hij op zijn kortegolfradio ontvangt. Wat deze berichten betekenen, wie ze eigenlijk zendt, en welk doel ze dienen is onduidelijk. Vast staat dat het fascinerend is om ernaar te luisteren. Vandaar ook dat er een 4CD set is verschenen met "the best of", getiteld The Conet Project.

Hier kun je de hele mik als mp3 downloaden en er eens voor gaan zitten.

Om uren zoet mee te zijn.


couw, 2:14 p.m. | permalink |

23.9.04 


Historische blunders - H.J.A. Hofland

,,De oorlog in Irak heeft een crisis van historisch formaat veroorzaakt'', zei kandidaat Kerry. ,,De vergissingen die president Bush erkend heeft, waren geen rekenfoutjes; het was een kolossaal falen van zijn oordeelsvermogen. Als we niet van koers veranderen, daagt het perspectief van een eindeloze oorlog.'' Zijn rede was een requisitoir tegen de Republikeinse buitenlandse politiek. Een opluchting voor het Democratische kamp, waar ze al bang waren, op een ziek paard te hebben gewed; en een verfrissing voor de tegenstanders van Bush in het buitenland. Voorlopig. Kerry heeft gelijk: het is een crisis van historisch formaat. Of beter, Irak is aan de crisis toegevoegd. Door een ,,eindeloze oorlog'' zou de crisis dieper worden en zich uitbreiden. Maar zal dit inzicht bijtijds tot de Amerikaanse kiezers doordringen? De vragen voor de volgende Amerikaanse president zijn eenvoudig. Waaruit bestaat de crisis, en wat valt eraan te doen? De antwoorden zijn te ingewikkeld om tot munitie in een verkiezingsstrijd te dienen.

Het grote, op het ogenblik uitzichtloze vraagstuk is de groeiende tegenstelling tussen de Arabische wereld en het Westen. De belangrijkste factoren daarin zijn de economische en politieke achterstand van de Arabische wereld; het feit dat het Westen voor een belangrijk deel afhankelijk is van de daar geproduceerde olie; de emigratie van moslims uit de regio naar Europa waar ze er in toenemende mate van worden verdacht een godsdienstig gemotiveerde vijfde colonne te vormen; de internationale terreur die uit deze regio afkomstig is, van daaruit geïnspireerd en gefinancierd wordt. Daarbij komt dat de Arabische wereld staatkundig geen eenheid is, maar bestaat uit 21 naties die stuk voor stuk hun eigen politiek voeren, hun eigen belangen en programma hebben. Er is één punt waarop ze verenigd zijn: hun grotendeels theoretisch beleden solidariteit met de Palestijnen en hun afkeer van Israël.

De historische vergissing bestaat hierin dat de regering van Bush, haar neoconservatieve denkers volgend, heeft gedacht dat met de hervorming van Irak tot een democratie naar westers model de toon zou zijn gezet voor de politieke en economische herbouw van de hele regio. Dat was driemaal een vergissing.

De eerste vergissing: met een politiek van shock and awe wordt een land van een zo ingewikkelde structuur als Irak niet omgetoverd. Eerder heeft de voortgezette oorlog met alles wat daarbij komt, de schandalen, de collateral damage, in de regio het tegendeel van het effect dat de neoconservatieven indertijd voor ogen stond. De oorlog werd mogelijk doordat de Amerikaanse regering zich het slachtoffer had gemaakt van zelfoverschatting.

De tweede vergissing: met Irak is de verkeerde vijand gekozen. Iran is, met zijn conservatief godsdienstig bewind en de geheime vorderingen van zijn kernindustrie, gevaarlijker. Hetzelfde geldt op het gebied van de kernbewapening voor Noord-Korea. Maar met handen en voeten gebonden aan Irak, kan Amerika zich geen volgend conflict veroorloven. Onder Clinton gold de theorie dat het land twee, desnoods drie oorlogen tegelijk moest kunnen voeren. Met de ervaringen in Irak is die opvatting in stilte ontkracht.

De derde vergissing: Amerika kan zich geen nederlaag veroorloven. De oorlog in Irak valt niet te vergelijken met die in Vietnam. Wat daar toen gebeurde was wel groot in omvang, maar het drama speelde zich af aan de periferie van de Koude Oorlog. In Irak gaat het precies andersom. Het land waar Saddam Hussein de baas was, had met het internationaal terrorisme weinig of niets te maken. Na Saddam is Irak het frontgebied van de terreur geworden. Een aftocht uit de nu en straks heersende chaos is ondenkbaar, want zou, na 11 september, als de volgende historische nederlaag tegen het terrorisme worden beschouwd. Hiermee is de historische vergissing voltooid. Irak is op dit ogenblik een wereldprobleem waarvoor geen oplossing bestaat en dat niet aan zijn lot kan worden overgelaten.

Dit alles is binnen drie jaar onder leiding van George W. Bush gegroeid. In het kamp van de president - in Amerika en hier - wordt wel geschreven over de `Bush-haters', alsof het een kwestie van persoonlijke antipathie zou zijn. En over een ,,ongeneselijk anti-Amerikanisme'' dat daarmee onverbrekelijk verbonden zou zijn. Het zijn drogredenen. Al was hij de innemendste mens ter wereld, dan zou daarmee niets veranderen aan de rommel die onder zijn bewind internationaal is aangericht. De naam van de president is een logo geworden, de merknaam voor een machtig gevaarte dat zich, voorzien van alles wat hypermodern is, voortdurend in de verkeerde richting beweegt. Verliest hij de verkiezingen, dan zijn daarmee niet de gevolgen van de historische vergissingen verdwenen, maar de Verenigde Staten hebben een ander logo gekregen, en daarmee de Amerikaanse buitenlandse politiek de kans op een nieuwe ontplooiing.

Natuurlijk is het ook een Europees belang dat de oorlog of oorlogen in Irak ophouden en dat er iets zal ontstaan dat hoop geeft op een soort democratie. Maar Irak na Saddam is deel geworden van een mondiaal complex, een doolhof van problemen. Het wankel evenwicht in Saoedie-Arabië, de onoplosbaarheid van het Israëlisch-Palestijns conflict, de tegenstellingen tussen religieus conservatisme en wat we de moderniteit noemen, het hoort er allemaal bij.

Dat valt niet met mokerslagen tot overzichtelijkheid en begaanbaarheid te rammen. Deze politiek van het keiharde aanpakken heeft, zoals al in het voorspel tot de oorlog duidelijk was, het averechts effect. De tegenstanders van de oorlog hebben het gezegd, maar weinigen, in Europa en Amerika, hebben erbij verteld wat er dan wél moest worden gedaan. `Europa' doet het nog niet, en John Kerry, zes weken voor de verkiezingen evenmin. Historische blunders in wording.Polter, 9:05 a.m. | permalink |

22.9.04 
click the pic


couw, 6:40 p.m. | permalink |FilmpjePolter, 5:12 p.m. | permalink |Heb je daar nou ook wel eens last van?

Je gaat gewoon naar je werk en opeens...Polter, 4:48 p.m. | permalink |Verrassing!

"A year from now, I'll be very surprised if there is not some grand square in Baghdad that is named after President Bush."couw, 1:17 p.m. | permalink |

21.9.04 


Ubuweb

..om uren zoet mee te zijn...


couw, 9:51 a.m. | permalink |gatverdamme

Volgzame schapen.Polter, 8:41 a.m. | permalink |

20.9.04 


Nothing Ever Changes (2)couw, 10:09 p.m. | permalink |Nothing ever changes

[...] 'Persons have come five hundred miles to see general Jackson [being inaugurated as president], and they really seem to think that the country is rescued from some dreadful danger!'
[...] From 1828 until the Civil War the most succesful political parties would always be those which discovered some fearful threat to American liberties and persuaded the citizens that to vote for them was the right way to meet the danger.Polter, 8:32 p.m. | permalink |

19.9.04 


Oh nee!Polter, 2:16 p.m. | permalink |

18.9.04 


News from Iraq...

Filmpje!

1.5Mb .wmv


couw, 10:10 p.m. | permalink |Zero points

'Nul punten'
[NRC 18 sep 2004]


Polter, 6:43 p.m. | permalink |Doe eens iets nuttigs met je levenLaat je begraven onder een boom.Polter, 3:51 p.m. | permalink |

17.9.04 


De drummer (3)

filmpje! (6.5 Mb .wmv)couw, 9:38 p.m. | permalink |

16.9.04 
couw, 8:29 a.m. | permalink |

15.9.04 
Polter, 9:47 p.m. | permalink |Lekker lekkenPolter, 8:02 p.m. | permalink |Uitvinding!

Ik weet niet echt wat ik ervan moet denken. Van de muzikale bloemen uit Japan.

Een of ander toekomstgeorienteerd bedrijf heeft onlangs een systeem gelanceerd waarbij bloemen in vazen als luidsprekers fungeren. Het nieuwste van het nieuwste zijn de potplanten. Allemaal hartstikke prachtig en indrukwekkend, vooral ook als je weet dat de planten er beter van gaan groeien en het sowieso een veel fijnere "ambiance" creeert. De planten lullen je de oren van de kop en dat kan alleen maar goed zijn.

Het wachten is alleen nog op de Bonsai koptelefoon.


couw, 4:19 p.m. | permalink |Op een rijtje

David Horsey's Empire Rising: A satirical history, Parts I - IV:

I   II   III   IV

[elke bestand ongeveer 450kb]


Polter, 1:28 p.m. | permalink |

Polter, 1:27 p.m. | permalink |Fop-democratie

Nu dit weer... Nee jongens, daar krijg ik echt een goed gevoel van, dat ik "mijn steentje kan bijdragen".

Hup, in het zakje.Polter, 1:27 p.m. | permalink |Hit 'em hard

Want politiek is toch niets anders dan een spelletje ping-pong?Polter, 1:27 p.m. | permalink |

14.9.04 


Zo hoort het!

En geloof me, ik kan het weten. Tot voor kort deed ik er zelf stevig aan mee.

[klik hier voor de registratie-gegevens]


Polter, 11:29 p.m. | permalink |Filmpje!


lache!


couw, 9:29 p.m. | permalink |Proost!

We noemen 't niet voor niets vitamines ;-)Polter, 6:01 p.m. | permalink |couw luistertGuy Lafitte & Pierre Boussaguet - Crossings

lekker toeteren en bassen


couw, 3:30 p.m. | permalink |Rumsfeld's dirty war on terror

In an explosive extract from his new book, Seymour Hersh reveals how, in a fateful decision that led to the abuses at Abu Ghraib prison, the US defence secretary gave the green light to a secret unit authorised to torture terrorist suspects

Ga er maar even voor zitten.


couw, 3:26 p.m. | permalink |Polter luistertRadiohead - Hail to the thief (2003)

[inderdaad couw: met de vent met die misselijke stem]


Polter, 11:32 a.m. | permalink |Last van afscheiding?

Geen paniek, speciaal voor u is er Rietveld's 10-puntenplangenerator!Polter, 11:08 a.m. | permalink |

13.9.04 


Bolleboos (update)


Dil, 6:45 p.m. | permalink |Rustig aan

Dames en heren, ik wil geen slapeloosheid en andere gezondheidsproblemen. Ik ga het dus wat rustiger aan doen. ......


Dil, 6:00 p.m. | permalink |Monumentaal liegen


Toegegeven: "de grote leider heeft uiensoep gegeten" had ik ook niet geloofd.


Polter, 2:12 p.m. | permalink |

11.9.04 


Rara

Rara, waar is dit?Voor een tip: klik de foto...


Dil, 3:49 p.m. | permalink |

10.9.04 


Timmy Hillniggercouw, 10:21 p.m. | permalink |

9.9.04 


Bolleboos


Dil, 2:15 p.m. | permalink |Nieuwe trend....

Al een paar keer gehoord in drie dagen: "...op zijn vestje gespuugd...."

Als die uitdrukking maar geen nieuwe trend wordt; "met het vingertje" is al erg genoeg....


Dil, 2:07 p.m. | permalink |Driepinterawards (4)

Hiero
(daar ga je toch niet mee lopen gooien!)

[1]
[2]
[3]


Polter, 1:11 p.m. | permalink |En nog meer plaatjes[click the pic]


Polter, 11:53 a.m. | permalink |

8.9.04 


Dick bin Laden

    DES MOINES, Iowa (CNN) -- A November win by Democratic presidential candidate John Kerry would put the United States at risk of another "devastating" terrorist attack, Vice President Dick Cheney told supporters Tuesday.


Polter, 4:34 p.m. | permalink |

Polter, 4:31 p.m. | permalink |

7.9.04 


Couw's kleine klank collectie

Met de aanschaf van alweer een paar hele mooie ouwe Amiga platen begint de collectie vroege DDR jazz toch best ergens op te lijken, ook zonder de Dixie-revival LPs. Er zijn natuurlijk nog grote vissen te vangen, zoals de LP "Solarius" van Rolf Kühn, of "Modern Jazz Big Band 65", maar toch.

En de hoezen zijn ook mooi.
Jazz
Amiga 8 50 009
Modern Jazz Studio Nr 1
Amiga 8 50 023
Jazz mit Günther Hörig
Amiga 8 50 024
Kurt Edelhagen Wolfgang Sauer
Amiga 8 50 035
Kurt Edelhagen
Amiga 8 50 036
Dorothy Ellison
& dem Manfred Ludwig Sextett
Amiga 8 50 047
Leo Wright - Flöte & Alt Sax
Amiga 8 50 056


couw, 7:52 p.m. | permalink |Vondst 2

Naast een klik-door-Moskou-fotosite blijkt er ook eentje te bestaan van Amsterdam.
Klikken maar!Polter, 10:44 a.m. | permalink |

6.9.04 


Eerste werkdag

Eerste werkdagDil, 6:20 p.m. | permalink |Conan de Leugenaar


[hier de hele speech]


Polter, 1:35 p.m. | permalink |

4.9.04 


ReminderPolter, 10:28 a.m. | permalink |

3.9.04 
couw, 7:38 p.m. | permalink |Daar valt wat te lachenPolter, 7:03 p.m. | permalink |Schijtmuziek

... police continued to investigate allegations that a bus the [Dave Matthews] band used dumped human waste onto a tour boat in the Chicago River earlier this month.

mjammm...


couw, 4:55 p.m. | permalink |O jee...couw, 10:32 a.m. | permalink |Wilde Geert

Okee, ik vind 'm een kwal van een vent, maar het principieel weigeren van het volgen van de fractiediscipline, dat staat me dan weer wel aan. Er zal natuurlijk wel wat meer aan de hand zijn.
Benieuwd hoe-ie zichzelf gaat noemen. LGW?Polter, 9:39 a.m. | permalink |

2.9.04 
[click the pic]


Polter, 10:09 p.m. | permalink |Sgwxlqtf...


[wel eerst even registreren]


Polter, 9:18 p.m. | permalink |D'r uit!

Afgelopen dinsdag zijn de hechtingen uit mijn achterste gehaald en ik ben niet spontaan als een overrijpe perzik opengebarsten. Daarom is het tijd om eens naar buiten te gaan, langzaamaan het normale bewegingspatroon weer op te pikken en de nieuwe naad te trainen.
En dat komt heel mooi uit, want naast dat ik me hier binnen langzaamaan begin te vervelen en de foto's voor de Klopgeest nodig aangevuld moeten worden, is het buiten opeens prima wandelweer!Polter, 10:47 a.m. | permalink |

1.9.04 


Opgepast!

One in ten desktops will have problems with the Microsoft Service Pack 2 (SP2) update for Windows XP.Polter, 3:20 p.m. | permalink |Radboud

Radboud is een van de allereerste medewerkers van Driepinter. Alleen in de commentaren komen we hem hier af en toe nog tegen. Hij heeft het te druk met andere zaken. Ik begrijp nu waar al zijn energie de laatste tijd in is gaan zitten....
Vanaf vandaag is de Katholieke Universiteit Nijmegen omgedoopt in Radboud Universiteit Nijmegen.

Bron: Bieslog


Dil, 11:04 a.m. | permalink |

     DRIEPINTER     

DriemanslogUitgangspunten

1. Dit log gaat niet noodzakelijkerwijs over bier en/of melk
2. Elke logger post wanneer het hem uitkomt
3. Noch op het aantal posts, noch op het tijdstip van posten is een beperking van kracht
4. Niemand grijpt in in andermans postings
5. Algemene normen van fatsoen en betamelijkheid (onderling te bepalen onder het genot van enige alcoholische versnaperingen) worden in acht genomen

LINKSDilPolterLinkgeest


ARCHIEF

 
Top Weblog Commenting by HaloScan.com